Tinos till Thira färja

Tinos Thira rutten ansluter Kykladerna med Kykladerna och körs för tillfället av 2 rederier. Sea Jets service kör upp till 12 gånger per vecka med en resetid på runt 3 timmar 20 minuter när Golden Star Ferries servicen kör upp till 14 gånger per vecka med en resetid från 4 tim 35 min.

Så det är kombinerat 26 överfarter som erbjuds vecka på Tinos Thira rutten mellan Kykladerna och Kykladerna. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Tinos - Thira färjerederier

  • Sea Jets
    • 12 Avgångar per vecka 3 tim 20 min
    • Få pris
  • Golden Star Ferries
    • 14 Avgångar per vecka 4 tim 35 min
    • Få pris

Tinos guide

Tinos är en grekisk ö i Egeiska havet och utgör en del av Kykladernas ögrupp. Dess närmaste grannöar är Andros, Delos och Mykonos. Under antiken var ön känd som Opiussa och Hydroessa. Kyrkan av Jungfru Maria eller Evangelistriakyrkan vid Hora är den mest kända och bland de mest storslagna kyrkorna i Grekland. Den byggdes mellan 1823 och 1831 på den plats där den ortodoxa Bilden av Jungfru Maria hittades, efter en vision från nunna Pelagia (som senare erkändes som ett helgon). Den rymliga templet är av traditionell arkitektur med många valv och består av en byggnad i två våningar och många mindre byggnader i sin innergård, som innehåller konstföremål, kyrkliga föremål och andra ädla historiska föremål. En annan plats på ön värt ett besök är klostret i Lady of Angels på Kechrovouni som byggdes efter att tre systrar hade samma vision: en kvinna, jungfru Maria, berättade för dem att bygga ett kloster på en viss punkt vid Kechrovouni, där det var ett konstigt ljus.

Tinos är ansluten med båt till hamnarna i Pireus och Rafina och även till öarna Andros, Syros och Mykonos, och nästan alla av de kykladiska öarna.