Färja från Pireus till Koufonissi

Pireus Koufonissi-rutten går mellan Aten och Kykladerna och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Blue Star Ferries trafikerar den här sträckan upp till 11 gånger per vecka med en restid på runt 4 timmar 50 minuter när SeaJets servicen kör upp till 7 gånger per vecka med en resetid från 7 tim 39 min.

Det finns totalt 18 linjer att välja på vecka om du vill åka Pireus Koufonissi-rutten mellan Aten och Kykladerna. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Pireus och Koufonissi

  • Blue Star Ferries
    • 11 avgångar per vecka 4 tim 50 min
    • Få pris
  • SeaJets
    • 7 avgångar per vecka 7 tim 39 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Pireus Koufonissi

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Pireus Koufonissi-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Pireus

Pireus är en hamnstad i Grekland. Staden ligger på saroniska bukten i regionen Attika i Grekland och är en del av Atens stadsområde med centrala Aten ungefär 12 km från Pireus. Centrala Pireus är inte en plats där besökarna väljer att dröja eftersom det är överbelastat med trafik. Bortom sjöfartskontoren, bankerna och de offentliga byggnaderna, hittar du ett virrvarr av gågator, shoppingremsor och ganska nedgångna områden. Det mest attraktiva kvarteret ligger öster om Zea Marina och turistiska Mikrolimano hamnen, som är kantad med kaféer, restauranger och barer.

Hamnen i Pireus är den viktigaste hamnen i Grekland, den största passagerarhamnen i Europa och den tredje största i världen och är centrum för Greklands sjöfart och basen för sin stora handelsflottan. Anläggningarna i hamnen har nyligen renoverats och kvaliteten på bekvämligheterna har förbättrats avsevärt. Dessa inkluderar bankomater, valutaväxling, restauranger, barer, taxibilar och ett brett utbud av resebyråer som säljer färjbiljetter. Hamnen har färjeöverfarter till Kreta, Kykladerna, Dodekaneserna, den östra delen av Grekland och en stor del av norra och östra Egeiska havet.

Guide till Koufonissi

Den grekiska ön Koufonisia består av två öar, och är beläget öster om ön Naxos och väster om ön Amorgos. Öarna kallas Pano Koufonisi och Kato Koufonisi, och de är åtskilda av en smal 200 m brett sund. De kallades Koufonisia [menande Hollow öar] på grund av de stora grottor som gav intrycket att pirater som tittade på dem på avstånd såg det ut som att öarna var ihåliga! Nära kan besökare kunnaatt se övergivna ön Keros som har utsetts till en arkeologisk plats under beskydd, som stora kykladiska artefakter har grävts fram där många gånger.

Av de två öar som utgör Koufonissi är Pano Koufonisi den enda en som bebos. Ön är en favoritdestination för besökare som vill bara koppla av på skyddade gyllene sandstränder, eller längs med mindre naturliga pooler av turkost vatten, eller för att festa i den ursprungliga "ön sätt" med skaldjur färsk från havet.