Kimolos
Sikinos
Färjor till Kykladerna
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur

Färja Kimolos Sikinos

Kimolos Sikinos-rutten går mellan Kykladerna och Kykladerna och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Zante Ferries trafikerar den här sträckan upp till 0 gånger per vecka med en restid på runt 2 timmar 15 minuter när Blue Star Ferries servicen kör upp till 1 gånger per vecka med en resetid från 2 timmar 20 minuter.

Det finns totalt 1 linjer att välja på vecka om du vill åka Kimolos Sikinos-rutten mellan Kykladerna och Kykladerna. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

De mest populära frågorna

Hur länge tar färjan från Kimolos till Sikinos?

Färjeresan från Kimolos till Sikinos tar ungefär 2h 17m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.

Vad kostar färjan från Kimolos till Sikinos?

Priserna för färjan mellan Kimolos - Sikinos varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 8 €. Priset är exklusive bokningsavgifter.

Vilka rederier trafikerar rutten mellan Kimolos - Sikinos?

2 populära färjebolag trafikerar sträckan mellan Kimolos och Sikinos, dessa är
  • Zante Ferries
  • Blue Star Ferries

Hur bokar jag färjebiljetter mellan Kimolos - Sikinos?

Hos oss hittar du billiga färjor mellan Kimolos - Sikinos, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.

Kan jag resa utan bil på färjan mellan Kimolos - Sikinos?

Ja, mellan Kimolos - Sikinos kan du resan utan bil med
  • Zante Ferries
  • Blue Star Ferries

Kan jag ta med bilen på färjan mellan Kimolos - Sikinos?

Ja, du kan resa med bil mellan Kimolos - Sikinos med
  • Zante Ferries
  • Blue Star Ferries

Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Kimolos - Sikinos?

Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
  • Zante Ferries
  • Blue Star Ferries

Vad är avståndet från Kimolos till Sikinos?

Det är uppskattningsvis 34 sjömil mellan Kimolos och Sikinos.

Guide till Kimolos

Kimolos är en grekisk ö i Kykladernas ögrupp i Egeiska havet. Ön ligger strax nordost om sin större granne, Milos ö, från vilken den avskiljs genom en kanal som är 1 km bred. Den enda staden på ön är Chorio som ligger på en kulle på västra sidan av ön. Chorio utstrålar en känsla av gammaldags charm prydd med den lysande arkitektoniska stilen i Egeiska havet. Silverkantade stränder, vittvättade väggar med blå målade fönster och de smala steniga gator som omger dem skapar ett konstnärligt landskap av lugn. Fylld med platser av intresse är det den viktigaste sightseeing platsen på ön. Beläget mitt emot Metropolitankyrkan Panagia Odigitria, finns det arkeologiska museet som har utställningar och arkeologiska fynd som visar historien om ön, inklusive fartyg och redskap från början 700-talet f.Kr. och är väl värt ett besök.

Öns hamn ligger i byn Psathi. Från hamnen kan man ta en konventionell eller Highspeed färja till Pireus. Färjor går även till Kithnos, Serifos, Sifnos, Milos och de övriga Kykladerna.


Guide till Sikinos

Den grekiska ön Sikinos är en avskild ö i ligger i de södra Kykladerna som ligger mellan öarna Ios och Folegandros. Med begränsad turismens utveckling är Sikinos idealisk plats för fredlig semester. Chora är huvudstaden på ön och är konstruerad på sluttningarna av ett berg och har fantastisk utsikt över Egeiska havet. Detta är bland de minsta och mest pittoreska byarna i Kykladerna med karakteristisk kykladisk arkitektur. Hamnen i Sikinos är den mest besökta platsen på ön och har en organiserad strand men några turistanläggningar. Stränderna på ön är avskilt och kan nås till fots eller med buss. Den mest intressanta attraktion på ön är klostret Episkopi som först ansågs vara ett gammalt tempel guden Apollon, men det har sedan upptäckts bära tecken på romersk mausoleum arkitektur. Strukturen byggdes i 300 talet och modifierades till en kristen kyrka med en kupol och ett torn klocka i 17-talet e.Kr.

Från hamnen är Sikinos färjetrafik fungerar till hamnen i Pireus med en överfart på ca 3 timmar och 30 minuter med hög hastighet färja och 7 timmar och 30 minuter med konventionell färja. Sikinos är också ansluten med båt med öarna Folegandros. Ios Santorini Serifos och Sifnos.


Kimolos till Sikinos Tidtabeller för färjor

Färjetider mellan 08/07/2024 och 2024-07-14


Operatör Avgångstid Ankomsttid Restid Seglingsdagar
Hellenic Seaways 08:10 10:30 2 timmar 20 minuter Sön

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.