Sikinos till Folegandros färja

Sikinos Folegandros rutten ansluter Kykladerna med Kykladerna och körs för tillfället av 2 rederier. Zante Ferries service kör upp till 5 gånger per vecka med en resetid på runt 45 minuter när Hellenic Seaways servicen kör upp till 1 gånger per vecka med en resetid från 40 min.

Så det är kombinerat 6 överfarter som erbjuds vecka på Sikinos Folegandros rutten mellan Kykladerna och Kykladerna. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Sikinos - Folegandros färjerederier

  • Zante Ferries
    • 5 Avgångar per vecka 45 min
    • Få pris
  • Hellenic Seaways
    • 1 Avgång per vecka 40 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Sikinos Folegandros

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Sikinos Folegandros är en bil och 2 passagerare.

Sikinos guide

Sikinos är en grekisk ö som ligger i Kykladernas ögrupp mellan ön Ios och ön Folegandros. Ön är känd som vinön och skiljer sig från några av de andra närliggande öar i Kykladerna i och med att den är mindre utvecklad och därför mycket tystare, och kanske mer äkta. Ön har två byar. Allopronia ligger på södra sidan av ön och är öns hamn. Den andra byn ligger uppe i bergen och heter Chora och är uppdelad i två bosättningar. Castro, i väster och Chorio i öster.

Tempel Episkopi är en av de största attraktionerna på Sikinos. Det ansågs först vara ett gammalt tempel av guden Apollon, men det har sedan upptäckts bära tecken på romersk mausoleumarkitektur. Strukturen byggdes på 300-talet och modifierades till en kristen kyrka med en kupol och ett torn med en klocka på 1700-talet e.Kr.

Från hamnen går färjetrafik till hamnen i Pireus med en överfart på ca 3 timmar och 30 minuter med höghastighetfärja och 7 timmar och 30 minuter med konventionell färja. Sikinos är också ansluten med båt till öarna Folegandros, Ios, Santorini, Serifos och Sifnos.

Folegandros guide

Den grekiska ön Folegandros är en del av Kykladerna ögrupp som ligger i Egeiska havet. Skinande under Egeiska solen, fick Folegandros uppkallad efter sonen till kung Minos. Denna off-the-beat destination fängslar besökarna med sin orörda skönhet sina stränder, den lysande blå av dess vatten, och den oförfalskade stil dess arkitektur. Ett populärt turistmål på ön är kyrkan antagandet av Jungfru Maria. Den vitkalkade kyrkan har utsikt över staden Hora eller Chora, och har en sten stig som leder till lycka. Det var förmodligen byggt på platsen för ett gammalt tempel och innehåller gamla inskriptioner och statyer. Traditionen säger att den försilvrade ikon av Jungfru Maria är mirakulöst. Kopplat till pirat berättelser, visas ikonen transporteras runt staden i en procession som hölls varje år på påskdagen.

Den natursköna hamnen i Karavostasis, med sin vackra strand, är den perfekta utgångspunkten för en undersökning av de härliga stränderna i Hohlídia, Vitzétzo, Latináki, Pountáki och Livadi, en by med en sandstrand, turkost vatten och en campingplats. Från hamnen, färjetrafiken avgår till Pireus, Rafini, de andra öarna i Kykladerna, Dodekaneserna, Kreta och Rhodos.