COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Pireus - Paros är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Pireus till Paros färjealternativ

För mer information, besök vår sida om Färjor från Aten till Kykladerna

Rederier som åker mellan Pireus och Paros

  • 4 Sailings Daily 3 hr
  • Get price
  • 2 Sailings Weekly 2 hr 45 min
  • Get price
  • 4 Sailings Weekly 3 hr 10 min
  • Get price
  • 7 Sailings Weekly 7 hr 35 min
  • Get price
  • 3 Sailings Weekly 4 hr 5 min
  • Get price

Så tycker våra kunder om Färjor från Pireus till Paros

 • "Resa till Paros"

  Tyvärr hade båten gått i sönder, så vi fick åka med Blue Star Ferries ! Vi fick pengar tillbaka omgående !

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Kallt"

  Svala rum där man sitter, ta med jumper och ett par tunna byxer, snabbt lång kö till café undvik detta gå upp däck 4 går det snabvare

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Fast, confortable, clean"

  Fast, confortable, clean

  '' travelled on

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Resa med blue Star Ferries"

  Allt fungerade som det ska beställde och betalade resan via internet, fick en bekrätelse själva biljetten hämtade jag ut på biljettkontoret vid resp hamn. Ombord var det rent och snyggt många barer.

  'Blue Star Paros' travelled on Blue Star Paros

  Lӓs mer Läs mindre

Färja från Pireus till Paros

Pireus Paros-linjen går mellan Aten och Kykladerna och trafikeras för tillfället av 5 rederier. Blue Star Ferries kör upp till 4 gånger dag, SeaJets 2 gånger per vecka, Aegean Speed Lines 4 gånger per vecka, Golden Star Ferries 7 gånger per vecka & Minoan Lines kör upp till 3 gånger vecka.

Det är totalt 44 avgångar vecka på sträckan Pireus Paros mellan Aten och Kykladerna ombord 5 olika rederier. Jämför priser och tider nu och hitta resan som passar dig bäst.

Guide till Pireus

Pireus är en hamnstad i Grekland. Staden ligger på saroniska bukten i regionen Attika i Grekland och är en del av Atens stadsområde med centrala Aten ungefär 12 km från Pireus. Centrala Pireus är inte en plats där besökarna väljer att dröja eftersom det är överbelastat med trafik. Bortom sjöfartskontoren, bankerna och de offentliga byggnaderna, hittar du ett virrvarr av gågator, shoppingremsor och ganska nedgångna områden. Det mest attraktiva kvarteret ligger öster om Zea Marina och turistiska Mikrolimano hamnen, som är kantad med kaféer, restauranger och barer.

Hamnen i Pireus är den viktigaste hamnen i Grekland, den största passagerarhamnen i Europa och den tredje största i världen och är centrum för Greklands sjöfart och basen för sin stora handelsflottan. Anläggningarna i hamnen har nyligen renoverats och kvaliteten på bekvämligheterna har förbättrats avsevärt. Dessa inkluderar bankomater, valutaväxling, restauranger, barer, taxibilar och ett brett utbud av resebyråer som säljer färjbiljetter. Hamnen har färjeöverfarter till Kreta, Kykladerna, Dodekaneserna, den östra delen av Grekland och en stor del av norra och östra Egeiska havet.


Guide till Paros

Den grekiska ön Paros är en del av Kykladerna ögrupp i Egeiska havet. Det är en mycket populär semesterdestination och ligger bara en kort hop från ön Naxos, cirka en timme med färja. Paros har fått ett rykte om att vara en extremt välkomnande trevlig ö. Det är den näst största av Kykladerna och är fullmatat med kvalitet attraktioner för alla. Besökare på Paros kommer att kunna delta i vattensporter, njuta av de grekiska tavernor kantar Parikia havet, och utforska kyrkan Panagia Ekatantapiliani, som är känd för att går tillbaka så långt som 326 e Kr. Det finns också ett antal stränder på Paros, såsom Agia Irini, Farangas, Kato och Logaras.

Öns hamn är i Parikia och är värd både konventionella färjor och höghastighetsfärjor. Färjor avgår generellt till Pireus och till de andra öarna i Kykladerna.