Rafina till Paros färja

Rafina Paros rutten ansluter Athen med Kykladerna och körs för tillfället av 2 rederier. Sea Jets service kör upp till 4 gånger per dag med en resetid på runt 2 timmar 50 minuter när Golden Star Ferries servicen kör upp till 14 gånger per vecka med en resetid från 3 tim 35 min.

Så det är kombinerat 42 överfarter som erbjuds vecka på Rafina Paros rutten mellan Athen och Kykladerna. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Rafina till Paros färjealternativ

För mer information besök vår Färjor från Athen till Kykladerna sida.

Rafina - Paros färjerederier

  • Sea Jets
    • 4 Avgångar per dag 2 tim 50 min
    • Få pris
  • Golden Star Ferries
    • 14 Avgångar per vecka 3 tim 35 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Rafina Paros

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Rafina Paros är en bil och 2 passagerare.

Rafina guide

Rafina är en grekisk stad belägen på den östra kusten av Attika i Grekland. Staden och hamnen ligger vid Egeiska havets kust öster om Penteli bergen och nordost om Mesogaiaslätten. Aten ligger 25 km väster om Rafina som också ligger nära städerna Artemida och Nea Makri. På grund av sin närhet till Aten, kör många atenare ut från huvudstaden för att äta på fiskrestauranger som kantar Rafina inre hamn. Utanför varje taverna, visas fångsten från fiskebåtarna i närheten på bäddar av is.

Stadens hamn är den näst största av Attika, nästefter den i Pireus, men kommer förmodligen att ersättas av den i Lavrio, som för närvarande byggs ut. Från Rafinas hamn avgår färjor till den södra delen av Evia liksom de flesta av Kykladerna. Det går färjor och höghastighetsbåtar till öarna där de flesta av dem avgår på morgonen eller i slutet på eftermiddagen/början av kvällen. Vissa dagar finns även båtar som lämnar senare på runt 11:00.

Paros guide

Den grekiska ön Paros är en del av Kykladerna ögrupp i Egeiska havet. Det är en mycket populär semesterdestination och ligger bara en kort hop från ön Naxos, cirka en timme med färja. Paros har fått ett rykte om att vara en extremt välkomnande trevlig ö. Det är den näst största av Kykladerna och är fullmatat med kvalitet attraktioner för alla. Besökare på Paros kommer att kunna delta i vattensporter, njuta av de grekiska tavernor kantar Parikia havet, och utforska kyrkan Panagia Ekatantapiliani, som är känd för att går tillbaka så långt som 326 e Kr. Det finns också ett antal stränder på Paros, såsom Agia Irini, Farangas, Kato och Logaras.

Öns hamn är i Parikia och är värd både konventionella färjor och höghastighetsfärjor. Färjor avgår generellt till Pireus och till de andra öarna i Kykladerna.