Färja från Rafina till Paros

Rafina Paros-rutten går mellan Aten och Kykladerna och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Cyclades Fast Ferries trafikerar den här sträckan upp till 2 gånger per vecka med en restid på runt 6 timmar 20 minuter när Golden Star Ferries servicen kör upp till 14 gånger per vecka med en resetid från 4 tim.

Det finns totalt 16 linjer att välja på vecka om du vill åka Rafina Paros-rutten mellan Aten och Kykladerna. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Rafina och Paros

  • Cyclades Fast Ferries
    • 2 avgångar per vecka 6 tim 20 min
    • Få pris
  • Golden Star Ferries
    • 14 avgångar per vecka 4 tim
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Rafina Paros

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Rafina Paros-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Rafina

Rafina är en grekisk stad belägen på den östra kusten av Attika i Grekland. Staden och hamnen ligger vid Egeiska havets kust öster om Penteli bergen och nordost om Mesogaiaslätten. Aten ligger 25 km väster om Rafina som också ligger nära städerna Artemida och Nea Makri. På grund av sin närhet till Aten, kör många atenare ut från huvudstaden för att äta på fiskrestauranger som kantar Rafina inre hamn. Utanför varje taverna, visas fångsten från fiskebåtarna i närheten på bäddar av is.

Stadens hamn är den näst största av Attika, nästefter den i Pireus, men kommer förmodligen att ersättas av den i Lavrio, som för närvarande byggs ut. Från Rafinas hamn avgår färjor till den södra delen av Evia liksom de flesta av Kykladerna. Det går färjor och höghastighetsbåtar till öarna där de flesta av dem avgår på morgonen eller i slutet på eftermiddagen/början av kvällen. Vissa dagar finns även båtar som lämnar senare på runt 11:00.

Guide till Paros

Den grekiska ön Paros är en del av Kykladerna ögrupp i Egeiska havet. Det är en mycket populär semesterdestination och ligger bara en kort hop från ön Naxos, cirka en timme med färja. Paros har fått ett rykte om att vara en extremt välkomnande trevlig ö. Det är den näst största av Kykladerna och är fullmatat med kvalitet attraktioner för alla. Besökare på Paros kommer att kunna delta i vattensporter, njuta av de grekiska tavernor kantar Parikia havet, och utforska kyrkan Panagia Ekatantapiliani, som är känd för att går tillbaka så långt som 326 e Kr. Det finns också ett antal stränder på Paros, såsom Agia Irini, Farangas, Kato och Logaras.

Öns hamn är i Parikia och är värd både konventionella färjor och höghastighetsfärjor. Färjor avgår generellt till Pireus och till de andra öarna i Kykladerna.