Aten (Pireus)
Santorini (Thira)
Färjor till Kykladerna
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur

Färjor från Pireus till Thira (Santorini)

Vi erbjuder uppskattningsvis upp till 32 avångar i veckan mellan Pireus och Thira (Santorini). Denna sträcka trafikeras av 8 rederier, Aegean Sea Lines, Anek Lines, Blue Star Ferries, Cyclades Fast Ferries, Minoan Lines, Sea Speed Ferries, SeaJets & Zante Ferries. Tidtabeller kan ändras beroende på när under året du ska resa. Använd vårt prisvertyg för att hitta uppdaterade priser och avgångstider för färjor mellan Pireus och Thira (Santorini).

Tidtabeller Pireus till Thira (Santorini)

Färjor mellan Pireus och Thira (Santorini) avgår vanligtvis från Pireus, ca 06:45. Överfarten tar ungefär 6h 54m.

Färjepriser mellan Pireus och Thira (Santorini)

Priserna på en överfast från Pireus till Thira (Santorini) varierar oftast mellan 1077kr och 5465kr*. Genomsnittspriset är 2747kr*. De billigaste priserna mellan Pireus och Thira (Santorini) är ca 470kr*. Genomsnittspriset för en fotpassagerare är 2415kr*. Genomsnittspriset för en bil är 6818kr*.

Priserna varierar beroende på antalet passagerare, fordonstyp samt avgångstid. Dessa priser är baserade på sökningar gjorda under de senaste 30 dagarna och uppdaterades senast 21 Juli 2023.

Hur långt är det mellan Thira (Santorini) och Pireus?

Det är ungefär 157.8 miles (254.0km) eller 137.1 sjömil mellan Pireus och Thira (Santorini).

Kan jag resa med bil mellan Pireus och Thira (Santorini)?

Ja, med Aegean Sea Lines, Anek Lines, Blue Star Ferries, Cyclades Fast Ferries, Minoan Lines, Sea Speed Ferries, SeaJets, Zante Ferries kan du resa med bil på sträckan mellan Pireus och Thira (Santorini). Använd vårt prisverktyg för att hitta aktuella priser för att resa med bil mellan Pireus och Thira (Santorini).

Kan jag resa som fotpassagerare mellan Pireus och Thira (Santorini)?

Ja, fotpassagerare kan resa med Aegean Sea Lines, Anek Lines, Blue Star Ferries, Cyclades Fast Ferries, Minoan Lines, Sea Speed Ferries, SeaJets, Zante Ferries mellan Pireus och Thira (Santorini).

Aten (Pireus) till Santorini (Thira) färjealternativ

För mer information, besök vår sida om Färjor från Aten till Kykladerna
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder
Athens (Piraeus) - Santorini (Thira) Sammanfattning av rutt
Land för avresa Grekland
Destination Land Grekland
Antal operatörer 8
Operatörer Aegean Sea Lines, Anek Lines, Blue Star Ferries, Cyclades Fast Ferries, Minoan Lines, Sea Speed Ferries, SeaJets & Zante Ferries
Genomsnittligt pris 2748 kr.*
Genomsnittliga dagliga avgångar 4
Genomsnittliga veckovisa avgångar 33
Genomsnittlig seglingstid 6h 52m
Snabbaste seglingstid 4h 40m
Första färjan 06:45
Sista färjan 22:30
Avstånd 137 nautiska mil

* Priserna kan komma att ändras, priserna är hämtade från de senaste 30 dagarna, senast uppdaterade 2023-08-01.

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Pireus till Thira?

  Färjeresan från Pireus till Thira tar ungefär 7h 49m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vad kostar färjan från Pireus till Thira?

  Priserna för färjan mellan Pireus - Thira varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 173 €.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Pireus - Thira?

  7 populära färjebolag trafikerar sträckan mellan Pireus och Thira, dessa är
  • Blue Star Ferries
  • Anek Lines
  • SeaJets
  • Zante Ferries
  • Minoan Lines
  • Cyclades Fast Ferries
  • Aegean Sea Lines
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Pireus - Thira?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Pireus - Thira, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.
 • Vad är avståndet från Pireus till Thira?

  Det är uppskattningsvis 137 sjömil mellan Pireus och Thira.

Så tycker våra kunder om Färjor från Aten (Pireus) till Santorini (Thira)

 • "Most things very good."

  Impossibel to sit in the cafe and eat, from the beginning people was sitting there for the whole trip, even sleeping. Often using 2 chairs (one for their foots)

  'Blue Star Naxos' travelled on Blue Star Naxos

  Lӓs mer Läs mindre

Guide till Aten (Pireus)

Pireus är en hamnstad i Grekland. Staden ligger på saroniska bukten i regionen Attika i Grekland och är en del av Atens stadsområde med centrala Aten ungefär 12 km från Pireus. Centrala Pireus är inte en plats där besökarna väljer att dröja eftersom det är överbelastat med trafik. Bortom sjöfartskontoren, bankerna och de offentliga byggnaderna, hittar du ett virrvarr av gågator, shoppingremsor och ganska nedgångna områden. Det mest attraktiva kvarteret ligger öster om Zea Marina och turistiska Mikrolimano hamnen, som är kantad med kaféer, restauranger och barer.

Hamnen i Pireus är den viktigaste hamnen i Grekland, den största passagerarhamnen i Europa och den tredje största i världen och är centrum för Greklands sjöfart och basen för sin stora handelsflottan. Anläggningarna i hamnen har nyligen renoverats och kvaliteten på bekvämligheterna har förbättrats avsevärt. Dessa inkluderar bankomater, valutaväxling, restauranger, barer, taxibilar och ett brett utbud av resebyråer som säljer färjbiljetter. Hamnen har färjeöverfarter till Kreta, Kykladerna, Dodekaneserna, den östra delen av Grekland och en stor del av norra och östra Egeiska havet.


Guide till Santorini (Thira)

Den grekiska ön Santorini är en av Kykladerna ögrupp som ligger i södra Egeiska havet. Santorini har en berömd vulkaniskt förflutet, vilket skapar ett surrealistisk och ganska unikt landskap på platser. Den vattenfyllda "caldera" krater förblir en bekant syn för alla som besöker Santorini och är omgiven av en mur av färgglada klippor, vilka är packat med charmiga hus. Santorini är också känt för sina vackra stränder, arkeologiska platser, dess livliga hamnen vid Athinios och dess ganska fantastiska solnedgångar, vilket verkar allt mer spektakulär när utsikten från byn Oia, på öns långt nordligaste spets. Fira är öns huvudstad och ligger bredvid den caldera själv. Öns stränder är extremt distinkt, med mörka vulkaniskt sand, som ofta kan bli extremt varmt, vilket gör en solstol eller handduk mycket nödvändigt ibland. I allmänhet är de allra bästa stränderna erbjuds tenderar att koncentreras kring den östra kusten. Alltid populärt är sträckan finns på Perisa, medan lite söderut, är också Perivolos strand extremt anmärkningsvärt, liksom Röda stranden nära Ancient Akrotiri, där de höga röda klippor är svårt att missa.


Pireus till Thira Tidtabeller för färjor

Färjetider mellan 27/11/2023 och 2023-12-03


Operatör Avgångstid Ankomsttid Restid Seglingsdagar
Blue Star Ferries 07:25 15:10 7 timmar 45 minuter Tis, Tors, Lör, Sön
Blue Star Ferries 07:25 15:30 8 timmar 5 minuter Mån, Ons, Fre
Zante Ferries 14:55 03:45 12 timmar 50 minuter Tis, Tors, Lör
Blue Star Ferries 18:01 00:05 6 timmar 4 minuter Tis, Tors, Lör

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.