COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Pireus - Thira är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Pireus till Thira färjealternativ

För mer information, besök vår sida om Färjor från Aten till Kykladerna

Rederier som åker mellan Pireus och Thira

  • 15 Sailings Weekly 7 hr 25 min
  • Get price
  • 1 Sailing Weekly 10 hr 10 min
  • Get price
  • 6 Sailings Weekly 4 hr 45 min
  • Get price
  • 2 Sailings Weekly 11 hr 50 min
  • Get price
  • 7 Sailings Weekly 5 hr
  • Get price
  • 3 Sailings Weekly 6 hr 15 min
  • Get price

Färja från Pireus till Thira

Pireus Thira-linjen går mellan Aten och Kykladerna och trafikeras för tillfället av 6 rederier. Blue Star Ferries kör upp till 15 gånger vecka, Anek Lines 1 gånger per vecka, SeaJets 6 gånger per vecka, Zante Ferries 2 gånger per vecka, Golden Star Ferries 7 gånger per vecka & Minoan Lines kör upp till 3 gånger vecka.

Det är totalt 34 avgångar vecka på sträckan Pireus Thira mellan Aten och Kykladerna ombord 6 olika rederier. Jämför priser och tider nu och hitta resan som passar dig bäst.

Guide till Pireus

Pireus är en hamnstad i Grekland. Staden ligger på saroniska bukten i regionen Attika i Grekland och är en del av Atens stadsområde med centrala Aten ungefär 12 km från Pireus. Centrala Pireus är inte en plats där besökarna väljer att dröja eftersom det är överbelastat med trafik. Bortom sjöfartskontoren, bankerna och de offentliga byggnaderna, hittar du ett virrvarr av gågator, shoppingremsor och ganska nedgångna områden. Det mest attraktiva kvarteret ligger öster om Zea Marina och turistiska Mikrolimano hamnen, som är kantad med kaféer, restauranger och barer.

Hamnen i Pireus är den viktigaste hamnen i Grekland, den största passagerarhamnen i Europa och den tredje största i världen och är centrum för Greklands sjöfart och basen för sin stora handelsflottan. Anläggningarna i hamnen har nyligen renoverats och kvaliteten på bekvämligheterna har förbättrats avsevärt. Dessa inkluderar bankomater, valutaväxling, restauranger, barer, taxibilar och ett brett utbud av resebyråer som säljer färjbiljetter. Hamnen har färjeöverfarter till Kreta, Kykladerna, Dodekaneserna, den östra delen av Grekland och en stor del av norra och östra Egeiska havet.


Guide till Thira

Thira är det officiella namnet på ön Santorini, Grekland och ligger i södra Egeiska havet, ca 200 km sydost om det grekiska fastlandet.

Thira är i huvudsak det som återstod efter en enorm vulkanisk explosion som förstörde de tidigaste bosättningarna på en tidigare enda ö, och skapade den nuvarande geologiska caldera.

Med sina dramatiska vyer, fantastiska solnedgångar och vackra stränder är det ingen överraskning att Thira är mycket populär bland semesterfirare.