Färja från Serifos till Thira

Serifos Thira-rutten går mellan Kykladerna och Kykladerna och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Zante Ferries trafikerar den här sträckan upp till 1 gånger per vecka med en restid på runt 6 timmar 25 minuter när SeaJets servicen kör upp till 7 gånger per vecka med en resetid från 3 tim 25 min.

Det finns totalt 8 linjer att välja på vecka om du vill åka Serifos Thira-rutten mellan Kykladerna och Kykladerna. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Serifos och Thira

  • Zante Ferries
    • 1 avgång(ar) per vecka 6 tim 25 min
    • Få pris
  • SeaJets
    • 7 avgångar per vecka 3 tim 25 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Serifos Thira

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Serifos Thira-rutten är för en bil och 4 passagerare.

Guide till Serifos

Serifos är en grekisk ö i Egeiska havet och är en del av Kykladernas ögrupp. Serifos ligger söder om Kithnos och nordväst om Sifnos och ca 170 km sydost om hamnen i Pireus. Enligt grekisk mytologi är ön där Danae och hennes nyfödde son Perseus spolades iland efter att hennes far Akrisios satt dem på drift till sjöss i en träkista. När Perseus återvände till Serifos med Gorgon Medusas huvud, förvandlade han Polydektes, konungen i Serifos, och hans trotjänare till sten som straff för kungens försök att gifta sig med sin mor med våld. Staden Livadi är där öns hamn ligger och är där all action sker. Det är där de flesta barer, klubbar, tavernor, matbutiker, biluthyrningsföretag och hotell ligger. Stranden i Livadi (Avlomonas) är mycket lång, sandig och har kristallklart vatten. Under sommaren är många segelbåtar och yachter förankrade i det lugna vattnet i denna naturligt skyddad vik.

Ön nås med konventionella och höghastighetsfärjor. Under sommarmånaderna finns det färjor som ansluter Serifos med andra närliggande öar, såsom Sifnos, Naxos, Paros, Santorini, Kythnos etc.