Färja från Kimolos till Thira

Kimolos Thira-rutten går mellan Kykladerna och Kykladerna och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Zante Ferries trafikerar den här sträckan upp till 2 gånger per vecka med en restid på runt 4 timmar 25 minuter när SeaJets servicen kör upp till 1 gånger per vecka med en resetid från 1 timme 35 min.

Det finns totalt 3 linjer att välja på vecka om du vill åka Kimolos Thira-rutten mellan Kykladerna och Kykladerna. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Kimolos och Thira

  • Zante Ferries
    • 2 avgångar per vecka 4 tim 25 min
    • Få pris
  • SeaJets
    • 1 avgång(ar) per vecka 1 timme 35 min
    • Få pris

Guide till Kimolos

Kimolos är en grekisk ö i Kykladernas ögrupp i Egeiska havet. Ön ligger strax nordost om sin större granne, Milos ö, från vilken den avskiljs genom en kanal som är 1 km bred. Den enda staden på ön är Chorio som ligger på en kulle på västra sidan av ön. Chorio utstrålar en känsla av gammaldags charm prydd med den lysande arkitektoniska stilen i Egeiska havet. Silverkantade stränder, vittvättade väggar med blå målade fönster och de smala steniga gator som omger dem skapar ett konstnärligt landskap av lugn. Fylld med platser av intresse är det den viktigaste sightseeing platsen på ön. Beläget mitt emot Metropolitankyrkan Panagia Odigitria, finns det arkeologiska museet som har utställningar och arkeologiska fynd som visar historien om ön, inklusive fartyg och redskap från början 700-talet f.Kr. och är väl värt ett besök.

Öns hamn ligger i byn Psathi. Från hamnen kan man ta en konventionell eller Highspeed färja till Pireus. Färjor går även till Kithnos, Serifos, Sifnos, Milos och de övriga Kykladerna.