Santorini (Thira)
Katapola
Färjor till Kykladerna
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur

Färjor från Thira (Santorini) till Katapola (Amorgos)

Vi erbjuder uppskattningsvis upp till 7 avångar i veckan mellan Thira (Santorini) och Katapola (Amorgos). Denna sträcka trafikeras av 2 rederier, SeaJets & Small Cyclades Lines. Tidtabeller kan ändras beroende på när under året du ska resa. Använd vårt prisvertyg för att hitta uppdaterade priser och avgångstider för färjor mellan Thira (Santorini) och Katapola (Amorgos).

Tidtabeller Thira (Santorini) till Katapola (Amorgos)

Färjor mellan Thira (Santorini) och Katapola (Amorgos) avgår vanligtvis från Thira (Santorini), ca 11:30. Överfarten tar ungefär 1h 37m.

Färjepriser mellan Thira (Santorini) och Katapola (Amorgos)

Priserna på en överfast från Thira (Santorini) till Katapola (Amorgos) varierar oftast mellan 304kr och 3533kr*. Genomsnittspriset är 1505kr*. De billigaste priserna mellan Thira (Santorini) och Katapola (Amorgos) är ca 152kr*. Genomsnittspriset för en fotpassagerare är 1505kr*. Genomsnittspriset för en bil är 3464kr*.

Priserna varierar beroende på antalet passagerare, fordonstyp samt avgångstid. Dessa priser är baserade på sökningar gjorda under de senaste 30 dagarna och uppdaterades senast 21 Juli 2023.

Hur långt är det mellan Katapola (Amorgos) och Thira (Santorini)?

Det är ungefär 40.8 miles (65.7km) eller 35.5 sjömil mellan Thira (Santorini) och Katapola (Amorgos).

Kan jag resa med bil mellan Thira (Santorini) och Katapola (Amorgos)?

Nej, inga rederier erbjuder just nu att resa med bil mellan Thira (Santorini) och Katapola (Amorgos).

Kan jag resa som fotpassagerare mellan Thira (Santorini) och Katapola (Amorgos)?

Ja, fotpassagerare kan resa med SeaJets, Small Cyclades Lines mellan Thira (Santorini) och Katapola (Amorgos).

Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder
Santorini (Thira) - Katapola (Amorgos) Sammanfattning av rutt
Land för avresa Grekland
Destination Land Grekland
Antal operatörer 2
Operatörer SeaJets & Small Cyclades Lines
Genomsnittligt pris 1566 kr.*
Genomsnittliga veckovisa avgångar 7
Genomsnittlig seglingstid 1h 35m
Snabbaste seglingstid 1h 15m
Första färjan 11:30
Sista färjan 14:00
Avstånd 35 nautiska mil

* Priserna kan komma att ändras, priserna är hämtade från de senaste 30 dagarna, senast uppdaterade 2023-08-01.

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Santorini (Thira) till Katapola?

  Färjeresan från Santorini (Thira) till Katapola tar ungefär 3h 07m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Santorini (Thira) - Katapola?

  2 populära färjebolag trafikerar sträckan mellan Santorini (Thira) och Katapola, dessa är
  • SeaJets
  • Small Cyclades Lines
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Santorini (Thira) - Katapola?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Santorini (Thira) - Katapola, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.

Så tycker våra kunder om Färjor från Santorini (Thira) till Katapola

 • "Snabb båtresa"

  Vi tog färjan Seajet mellan Milos och Sifnos. Snabb och modern katamaran. Fungerar utmärkt. Enda problemet är att man måste ha biljetter i pappersform fast man gör bokningen på internet. Det var i sista stund som vi upptäckte det och vi fick springa till en resebyrå i hamnen som skrev ut papperbiljetter. Kändes omodernt!

  'Seajet2' travelled on Seajet2

  Lӓs mer Läs mindre

Guide till Santorini (Thira)

Santorini, eller Thira för att ge ön sitt officiella namn, är en grekisk ö som ligger i södra Egeiska havet ca 200 km sydost om det grekiska fastlandet. Det är en del av Kykladernas ögrupp och tillsammans med Anafi är det den enda platsen i Europa som har ett varm ökenklimat. Varje besök till Santorini bör innehålla en yachtkryssning till de tre öarna som våldsamt skapats under ett vulkanutbrott under antiken. Öarna kallas Nea Kammeni, Palea Kammeni och Thirassia och deras placering mittemot den västra delen av ön ger besökarna möjlighet att faktiskt se vulkanen och alla dess underverk. Fira, huvudstaden i Santorini, ligger uppe på kanten av en imponerande 260 meter hög klippa, och erbjuder besökarna en imponerande utsikt över vulkanen. Fira stad är full av små vitkalkade hus av traditionell kykladisk arkitektur, kyrkor med blå kupoler och gator fyllda med alla typer av affärer, restauranger, kaféer och barer.

Ön Santorini har två hamnar. Den stora hamnen är Athinios, dit alla färjor och kommersiella båtar anländer. Där finns också den gamla hamnen som oftast används för kryssningsfartyg. Från huvudhamnen, kan färjor tas till Pireus, Rafina och de andra öarna i Kykladerna. Både konventionella och höghastighetsfärjor trafikerar dessa rutter.


Guide till Katapola

Den grekiska ön Amorgos ligger i den östra delen av Kykladerna ögrupp och är det närmaste ön till Dodekaneserna. På grund av Amorgos position mittemot de gamla stränderna i Joniska städer som Militos som Alikarnassos och Ephesos som blev det en av de första platserna som jonerna passerade till Kykladerna och på det grekiska fastlandet. Den spektakulära klostret Panagia Hozoviotissa ligger på klippan sidan som nordost om Chora. Det byggdes i början av andra årtusendet för att skydda en religiös symbol, som går tillbaka till 812 som från inkräktare. Ikonen finns kvar på offentlig visning inne i klostret.

Katapola är den viktigaste hamnen på ön och är hem till den berömda kyrkan Katapoliani som är byggt ovanpå ett gammalt tempel tillägnat Apollo. Från stadens hamnen finns regelbundna färjeförbindelser till hamnen i Pireus med en överfart på mellan 7-9 timmar på en konventionell färja som beroende på resväg och 4 - 5 timmar, om en snabb färja tas. Ön har också färjetrafik till resten av Kykladerna som Dodekaneserna och med ön Astypalaia.


Santorini (Thira) till Katapola Tidtabeller för färjor

Färjetider mellan 02/10/2023 och 2023-10-08


Operatör Avgångstid Ankomsttid Restid Seglingsdagar
SeaJets 13:35 14:50 1 timme 15 minuter Mån, Ons, Tors, Fre, Lör
SeaJets 14:00 15:15 1 timme 15 minuter Sön

Ombord på färjorna

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.