Färja från Paros till Sifnos

Paros Sifnos-rutten går mellan Kykladerna och Kykladerna och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. SeaJets trafikerar den här sträckan upp till 14 gånger per vecka med en restid på runt 55 minuter när Hellenic Seaways servicen kör upp till 2 gånger per vecka med en resetid från 3 tim.

Det finns totalt 16 linjer att välja på vecka om du vill åka Paros Sifnos-rutten mellan Kykladerna och Kykladerna. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Paros och Sifnos

  • SeaJets
    • 14 avgångar per vecka 55 min
    • Få pris
  • Hellenic Seaways
    • 2 avgångar per vecka 3 tim
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Paros Sifnos

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Paros Sifnos-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Paros

Paros är en grekisk ö som ligger i centrala Egeiska havet och tillhör Kykladernas ögrupp. Paros ligger väster om ön Naxos, som är skild från Paros med en 8 km bred kanal. Paros ligger cirka 160 km sydost om Pireus. Historiskt sett var ön känd för sin fina vita marmor, som gav upphov till termen "Parian" för att beskriva marmor eller porslin med liknande egenskaper. Idag kan övergivna marmorstenbrott och gruvor hittas på ön, men Paros är främst känd som en populär turistort. Parikia (Parikia), huvudstad i Paros, är en vacker kykladisk by med vitkalkade hus och imponerande neoklassiska herrgårdar. En välbevarad 1300-tals venetiansk borg står stolt på en kulle i centrum av byn och erbjuder en fantastisk utsikt över Parikia. I huvudstaden kan du också beundra ett viktigt kyrkligt monument, 600-talskyrkan Panagia Ekatontapyliani, även kallad Katapoliani.

Öns hamn ligger också i Parikia och har både konventionella färjor och höghastighetsfärjor. Färjorna avgår generellt till Pireus och de andra öarna i Kykladerna.

Guide till Sifnos

De grekiska öarna Sifnos är en vacker ö som ligger i den västra delen av Kykladerna ögrupp. Det är ett typiskt exempel på en kykladisk ö, med traditionell arkitektur, lugna stränder, havet tavernor och låga kullar. De mest populära stränderna på ön ligger på den södra sidan av ön och har kristallklart vatten, mjuk sand och många turistanläggningar. En populär turistattraktion på ön är den fantastiska klostret Chrissopighi beskyddare av ön. Kastro är den mest pittoreska byn på ön, med sina smala stenlagda gator, stenhus och fantastisk havsutsikt. Det är en by med en 4000 årig historia och rester av sitt arv syns överallt med en del av sin defensiva muren byggdes omkring 800 f Kr. Denna märkliga byn är omgiven på tre sidor med utsikt över Egeiska havet.

Öns porten ligger i staden Kamares. Under sommarmånaderna finns det dagliga tjänster av både hög hastighet och konventionella färjor till ön. Färjor ansluter Sifnos med Pireus och de andra cykladiska öar som Serifos, Folegandros, Kythnos, Milos, Ios, Santorini och Kreta.