Serifos till Sifnos färja

Serifos Sifnos rutten ansluter Kykladerna med Kykladerna och körs för tillfället av 2 rederier. Aegean Speed Lines service kör upp till 13 gånger per vecka med en resetid på runt 25 minuter när Zante Ferries servicen kör upp till 9 gånger per vecka med en resetid från 45 min.

Så det är kombinerat 22 överfarter som erbjuds vecka på Serifos Sifnos rutten mellan Kykladerna och Kykladerna. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Serifos - Sifnos färjerederier

  • Aegean Speed Lines
    • 13 Avgångar per vecka 25 min
    • Få pris
  • Zante Ferries
    • 9 Avgångar per vecka 45 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Serifos Sifnos

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Serifos Sifnos är en bil och 2 passagerare.

Serifos guide

Serifos är en grekisk ö i Egeiska havet och är en del av Kykladernas ögrupp. Serifos ligger söder om Kithnos och nordväst om Sifnos och ca 170 km sydost om hamnen i Pireus. Enligt grekisk mytologi är ön där Danae och hennes nyfödde son Perseus spolades iland efter att hennes far Akrisios satt dem på drift till sjöss i en träkista. När Perseus återvände till Serifos med Gorgon Medusas huvud, förvandlade han Polydektes, konungen i Serifos, och hans trotjänare till sten som straff för kungens försök att gifta sig med sin mor med våld. Staden Livadi är där öns hamn ligger och är där all action sker. Det är där de flesta barer, klubbar, tavernor, matbutiker, biluthyrningsföretag och hotell ligger. Stranden i Livadi (Avlomonas) är mycket lång, sandig och har kristallklart vatten. Under sommaren är många segelbåtar och yachter förankrade i det lugna vattnet i denna naturligt skyddad vik.

Ön nås med konventionella och höghastighetsfärjor. Under sommarmånaderna finns det färjor som ansluter Serifos med andra närliggande öar, såsom Sifnos, Naxos, Paros, Santorini, Kythnos etc.

Sifnos guide

De grekiska öarna Sifnos är en vacker ö som ligger i den västra delen av Kykladerna ögrupp. Det är ett typiskt exempel på en kykladisk ö, med traditionell arkitektur, lugna stränder, havet tavernor och låga kullar. De mest populära stränderna på ön ligger på den södra sidan av ön och har kristallklart vatten, mjuk sand och många turistanläggningar. En populär turistattraktion på ön är den fantastiska klostret Chrissopighi beskyddare av ön. Kastro är den mest pittoreska byn på ön, med sina smala stenlagda gator, stenhus och fantastisk havsutsikt. Det är en by med en 4000 årig historia och rester av sitt arv syns överallt med en del av sin defensiva muren byggdes omkring 800 f Kr. Denna märkliga byn är omgiven på tre sidor med utsikt över Egeiska havet.

Öns porten ligger i staden Kamares. Under sommarmånaderna finns det dagliga tjänster av både hög hastighet och konventionella färjor till ön. Färjor ansluter Sifnos med Pireus och de andra cykladiska öar som Serifos, Folegandros, Kythnos, Milos, Ios, Santorini och Kreta.