Ios till Sifnos färja

Ios Sifnos rutten ansluter Kykladerna med Kykladerna och körs för tillfället av 3 rederier. Zante Ferries kör upp till 5 gånger vecka, Sea Jets 7 gånger per vecka & Hellenic Seaways kör upp till 7 gånger vecka.

Det är kombinerat 19 överfarter vecka på Ios Sifnos överfarten mellan Kykladerna och Kykladerna och med 3 olika rederier. Vi råder dig att jämnaföra för att få fram den bästa tiden och resan för dig.

Ios - Sifnos färjerederier

 • Zante Ferries
  • 5 Avgångar per vecka 2 tim 45 min
  • Få pris
 • Sea Jets
  • 7 Avgångar per vecka 4 tim 10 min
  • Få pris
 • Hellenic Seaways
  • 7 Avgångar per vecka 1 timme 30 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Ios Sifnos

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Ios Sifnos är en bil och 2 passagerare.

Ios guide

Ios är en grekisk ö i Kykladernas ögrupp i Egeiska havet. Ön är ganska kuperad med klippor som leder ner till havet på de flesta sidor av ön. Ön ligger ungefär halvvägs mellan öarna Naxos och Santorini. Ios hamn är beläget på nordvästra delen av ön på kort avstånd från byn Chora. Resan från hamnen till byn kan göras med buss eller till fots som tar cirka 15 minuter uppför en brant åsneled. Byn präglas av smala stigar och gator av vilka de flesta har nu övertagits av barer, restauranger, butiker och nattklubbar för att tillgodose turister.

Ios kan nås med konventionell färja eller höghastighetsfärjor från hamnarna i Pireus och Rafina med en restid på mellan 4 1/2 timmar och 8 timmar beroende på typ av färja och destination. Ios är också kopplad till de övriga Kykladerna under sommarmånaderna.

Sifnos guide

De grekiska öarna Sifnos är en vacker ö som ligger i den västra delen av Kykladerna ögrupp. Det är ett typiskt exempel på en kykladisk ö, med traditionell arkitektur, lugna stränder, havet tavernor och låga kullar. De mest populära stränderna på ön ligger på den södra sidan av ön och har kristallklart vatten, mjuk sand och många turistanläggningar. En populär turistattraktion på ön är den fantastiska klostret Chrissopighi beskyddare av ön. Kastro är den mest pittoreska byn på ön, med sina smala stenlagda gator, stenhus och fantastisk havsutsikt. Det är en by med en 4000 årig historia och rester av sitt arv syns överallt med en del av sin defensiva muren byggdes omkring 800 f Kr. Denna märkliga byn är omgiven på tre sidor med utsikt över Egeiska havet.

Öns porten ligger i staden Kamares. Under sommarmånaderna finns det dagliga tjänster av både hög hastighet och konventionella färjor till ön. Färjor ansluter Sifnos med Pireus och de andra cykladiska öar som Serifos, Folegandros, Kythnos, Milos, Ios, Santorini och Kreta.