Färja från Tinos till Syros

Tinos Syros-rutten går mellan Kykladerna och Kykladerna och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Blue Star Ferries trafikerar den här sträckan upp till 7 gånger per vecka med en restid på runt 30 minuter när SeaJets servicen kör upp till 1 gånger per vecka med en resetid från 20 min.

Det finns totalt 8 linjer att välja på vecka om du vill åka Tinos Syros-rutten mellan Kykladerna och Kykladerna. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Tinos och Syros

  • Blue Star Ferries
    • 7 avgångar per vecka 30 min
    • Få pris
  • SeaJets
    • 1 avgång(ar) per vecka 20 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Tinos Syros

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Tinos Syros-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Tinos

Tinos är en grekisk ö i Egeiska havet och utgör en del av Kykladernas ögrupp. Dess närmaste grannöar är Andros, Delos och Mykonos. Under antiken var ön känd som Opiussa och Hydroessa. Kyrkan av Jungfru Maria eller Evangelistriakyrkan vid Hora är den mest kända och bland de mest storslagna kyrkorna i Grekland. Den byggdes mellan 1823 och 1831 på den plats där den ortodoxa Bilden av Jungfru Maria hittades, efter en vision från nunna Pelagia (som senare erkändes som ett helgon). Den rymliga templet är av traditionell arkitektur med många valv och består av en byggnad i två våningar och många mindre byggnader i sin innergård, som innehåller konstföremål, kyrkliga föremål och andra ädla historiska föremål. En annan plats på ön värt ett besök är klostret i Lady of Angels på Kechrovouni som byggdes efter att tre systrar hade samma vision: en kvinna, jungfru Maria, berättade för dem att bygga ett kloster på en viss punkt vid Kechrovouni, där det var ett konstigt ljus.

Tinos är ansluten med båt till hamnarna i Pireus och Rafina och även till öarna Andros, Syros och Mykonos, och nästan alla av de kykladiska öarna.

Guide till Syros

Även om den grekiska ön Syros tillhör Kykladernas ögrupp, är dess arkitektur mer medeltida än kykladisk. Huvudstaden på ön Syros, Ermoupolis, kännetecknas av sina eleganta venetianska herrgårdar, det pittoreska kvarteret Vaporia, de stora kyrkorna och de imponerande neoklassiska byggnaderna, såsom rådhuset och Apollo Theatre på det centrala torget. Stränderna i Syros är trevliga och avkopplande, med många turistanläggningar och boende som omger dem. Det finns tecken på boende på ön som går tillbaka till det 3:e årtusendet f.Kr. i regionerna Halandriani och Kastri. Resultat visar att det måste ha varit ett laboratorium för metallarbeten på ön, som hade handelsförbindelser med Mindre Asien. Under det 6:e århundradet f.Kr. var Syros ockuperat av Samians och många av Samos invånare flyttade till ön. På den tiden föddes den viktiga läkaren och filosofen Pherecydis i Syros och några år senare gick han till Samos och blev lärare i Pythagoras.