Serifos till Kythnos färja

Serifos Kythnos rutten ansluter Kykladerna med Kykladerna och körs för tillfället av 2 rederier. Zante Ferries service kör upp till 6 gånger per vecka med en resetid på runt 1 timme 20 minuter när Hellenic Seaways servicen kör upp till 3 gånger per vecka med en resetid från 1 timme 35 min.

Så det är kombinerat 9 överfarter som erbjuds vecka på Serifos Kythnos rutten mellan Kykladerna och Kykladerna. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Serifos - Kythnos färjerederier

  • Zante Ferries
    • 6 Avgångar per vecka 1 timme 20 min
    • Få pris
  • Hellenic Seaways
    • 3 Avgångar per vecka 1 timme 35 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Serifos Kythnos

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Serifos Kythnos är en bil och 2 passagerare.

Serifos guide

Serifos är en grekisk ö i Egeiska havet och är en del av Kykladernas ögrupp. Serifos ligger söder om Kithnos och nordväst om Sifnos och ca 170 km sydost om hamnen i Pireus. Enligt grekisk mytologi är ön där Danae och hennes nyfödde son Perseus spolades iland efter att hennes far Akrisios satt dem på drift till sjöss i en träkista. När Perseus återvände till Serifos med Gorgon Medusas huvud, förvandlade han Polydektes, konungen i Serifos, och hans trotjänare till sten som straff för kungens försök att gifta sig med sin mor med våld. Staden Livadi är där öns hamn ligger och är där all action sker. Det är där de flesta barer, klubbar, tavernor, matbutiker, biluthyrningsföretag och hotell ligger. Stranden i Livadi (Avlomonas) är mycket lång, sandig och har kristallklart vatten. Under sommaren är många segelbåtar och yachter förankrade i det lugna vattnet i denna naturligt skyddad vik.

Ön nås med konventionella och höghastighetsfärjor. Under sommarmånaderna finns det färjor som ansluter Serifos med andra närliggande öar, såsom Sifnos, Naxos, Paros, Santorini, Kythnos etc.

Kythnos guide

Den grekiska ön Kythnos, även kallad "Thermia" på grund av dess varma källor, ligger mycket nära Attika och förblir en av de mindre besökta öarna i Kykladerna. Öns hamn (Merihas) och kapital (Hora) samt Loutrá och Dryopida ligger i norra delen av ön. I söder är det bara de områden genom bukten Ayios Dimitrios och Panayia Canala bebodda. Det är där ett känt kloster ligger i en tallskog.

Kythnos är definitivt platsen för termisk turism. Ett modernt spa är i drift i Loutrá, med två varma källor i området. Följande källor ha varit kända för sina terapeutiska effektivitet sedan urminnes tider, det vill säga våren Ayioi Anargyroi, inuti spa-anläggningar, och våren Kaukasus där temperaturen på vattnet når 52C.

Färjetrafik från Kythnos avgår till hamnen i Pireus eller till hamnen i Lavrio. Överfarten till Piraeus tar ca 3 timmar med konventionell färja och cirka en timme med höghastighetsfärja. Resetiden till Lavrio tar ca 2 timmar. Kythnos är också ansluten till sjöss med öarna Serifos, Sifnos, Milos, Santorini, Sikinos, Folegandros och Kea.