Naxos till Syros färja

Naxos Syros rutten ansluter Kykladerna med Kykladerna och körs för tillfället av 2 rederier. Sea Jets service kör upp till 3 gånger per vecka med en resetid på runt 2 timmar 40 minuter när Hellenic Seaways servicen kör upp till 1 gånger per vecka med en resetid från 4 tim 5 min.

Så det är kombinerat 4 överfarter som erbjuds vecka på Naxos Syros rutten mellan Kykladerna och Kykladerna. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Naxos - Syros färjerederier

  • Sea Jets
    • 3 Avgångar per vecka 2 tim 40 min
    • Få pris
  • Hellenic Seaways
    • 1 Avgång per vecka 4 tim 5 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Naxos Syros

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Naxos Syros är en bil och 2 passagerare.

Naxos guide

Naxos är en grekisk ö i Kykladernas ögrupp i Egeiska havet. Öns största stad och huvudstad är Naxos, eller Chora. Chora är byggt som en amfiteater på den västra sidan av ön och är en av de största hamnarna i Egeiska havet. Staden har många affärer, barer, kaféer och restauranger som lockar de flesta av lokalbefolkningen och besökare. Emblemet av Chora är den lilla ön som sträcker sig från kusten, Palatia, där Portara, resterna av det antika templet tillägnat guden Apollon finns. Portara är ett monument som är en dörr som står ensam utan en vägg fastsatt vid dess sidor. Ett besök i Portara rekomenderas, speciellt efter en simtur, medan solen går ner.

Naxos är känt för sin tradition i gastronomi som producerar den berömda Naxianpotatisen, vin, Kitron likörproduktion och den populära Naxianosten, graviera. På hela ön, kommer besökarna att hitta många traditionella restauranger och tavernor som serverar lokala rätter.

Öns hamn är också beläget i Chora. Från hamnen avgår färjorna till Pireus (Aten) och de andra öarna i Kykladerna.

Syros guide

Även om den grekiska ön Syros tillhör Kykladernas ögrupp, är dess arkitektur mer medeltida än kykladisk. Huvudstaden på ön Syros, Ermoupolis, kännetecknas av sina eleganta venetianska herrgårdar, det pittoreska kvarteret Vaporia, de stora kyrkorna och de imponerande neoklassiska byggnaderna, såsom rådhuset och Apollo Theatre på det centrala torget. Stränderna i Syros är trevliga och avkopplande, med många turistanläggningar och boende som omger dem. Det finns tecken på boende på ön som går tillbaka till det 3:e årtusendet f.Kr. i regionerna Halandriani och Kastri. Resultat visar att det måste ha varit ett laboratorium för metallarbeten på ön, som hade handelsförbindelser med Mindre Asien. Under det 6:e århundradet f.Kr. var Syros ockuperat av Samians och många av Samos invånare flyttade till ön. På den tiden föddes den viktiga läkaren och filosofen Pherecydis i Syros och några år senare gick han till Samos och blev lärare i Pythagoras.