Pireus till Serifos färja

Pireus Serifos rutten ansluter Athen med Kykladerna och körs för tillfället av 3 rederier. Aegean Speed Lines kör upp till 13 gånger vecka, Zante Ferries 10 gånger per vecka & Sea Jets kör upp till 9 gånger vecka.

Det är kombinerat 32 överfarter vecka på Pireus Serifos överfarten mellan Athen och Kykladerna och med 3 olika rederier. Vi råder dig att jämnaföra för att få fram den bästa tiden och resan för dig.

Pireus - Serifos färjerederier

 • Aegean Speed Lines
  • 13 Avgångar per vecka 2 tim 20 min
  • Få pris
 • Zante Ferries
  • 10 Avgångar per vecka 4 tim 15 min
  • Få pris
 • Sea Jets
  • 9 Avgångar per vecka 1 timme 55 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Pireus Serifos

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Pireus Serifos är en bil och 2 passagerare.

Pireus guide

Pireus är en hamnstad i Grekland. Staden ligger på saroniska bukten i regionen Attika i Grekland och är en del av Atens stadsområde med centrala Aten ungefär 12 km från Pireus. Centrala Pireus är inte en plats där besökarna väljer att dröja eftersom det är överbelastat med trafik. Bortom sjöfartskontoren, bankerna och de offentliga byggnaderna, hittar du ett virrvarr av gågator, shoppingremsor och ganska nedgångna områden. Det mest attraktiva kvarteret ligger öster om Zea Marina och turistiska Mikrolimano hamnen, som är kantad med kaféer, restauranger och barer.

Hamnen i Pireus är den viktigaste hamnen i Grekland, den största passagerarhamnen i Europa och den tredje största i världen och är centrum för Greklands sjöfart och basen för sin stora handelsflottan. Anläggningarna i hamnen har nyligen renoverats och kvaliteten på bekvämligheterna har förbättrats avsevärt. Dessa inkluderar bankomater, valutaväxling, restauranger, barer, taxibilar och ett brett utbud av resebyråer som säljer färjbiljetter. Hamnen har färjeöverfarter till Kreta, Kykladerna, Dodekaneserna, den östra delen av Grekland och en stor del av norra och östra Egeiska havet.

Serifos guide

Den grekiska ön Serifos är ett perfekt resmål för en avkopplande semester. Det är en typisk kykladisk ö i Egeiska havet, med vita byar, tysta hamnar, gyllene stränder, kala kullar och vackra landskap. Ön har inte ändrats av de relativt låga nivåer av turismen, särskilt i jämförelse med vissa andra grekiska öar. Bortsett från att njuta av havet, sol och sand på en av öns 72 fantastiska stränder, kan besökarna gå cykla eller vandra längs de sju spår på ön, dykning i de gamla gruvorna eller i vraket världskriget, eller sightseeing i fortress- liknande klostret Taxiarches, byggd på 1600--talet. Chora är den mest pittoreska platsen på ön och byggdes på sluttningarna av ett berg och har fantastisk utsikt över Egeiska havet. De mest besökta platserna på ön är städerna Livadi och Livadakia.

Ön nås med konventionella och hög hastighet färjor. Under sommarmånaderna, det finns färjor som ansluter Serifos med andra närliggande öar, såsom Sifnos, Naxos, Paros, Santorini, Kythnos etc.