Folegandros till Paros färja

Folegandros Paros rutten ansluter Kykladerna med Kykladerna och körs för tillfället av 2 rederier. Sea Jets service kör upp till 2 gånger per vecka med en resetid på runt 3 timmar 40 minuter när Hellenic Seaways servicen kör upp till 1 gånger per vecka med en resetid från 4 tim 30 min.

Så det är kombinerat 3 överfarter som erbjuds vecka på Folegandros Paros rutten mellan Kykladerna och Kykladerna. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Folegandros - Paros färjerederier

  • Sea Jets
    • 2 Avgångar per vecka 3 tim 40 min
    • Få pris
  • Hellenic Seaways
    • 1 Avgång per vecka 4 tim 30 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Folegandros Paros

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Folegandros Paros är en bil och 2 passagerare.

Folegandros guide

Folegandros är en grekisk ö i Egeiska havet och utgör en del av Kykladernas ögrupp tillsammans med Sikinos, Ios, Anafi och Santorini. Den lilla ön, cirka 32 kvadratkilometer, har cirka 765 invånare och tre byar; Chora, Karavostasis, som också är öns hamn, och Ano Meria. Vid Folegandros kyrka Panaghia, som ligger på toppen av en kulle, erbjuds besökarna en trevlig promenad med magnifik utsikt Chora och av öns västkust. Folegandros har ett antal fina stränder men alla är ganska svåra att nå. Vissa kräver en liten promenad eller så kan de nås med båt. De två stränder som kan nås med bil är stränderna vid Karavostasi och Angali.

Ön kan nås med konventionell färja, higspeedfärja eller Flying Dolphin från Pireus, Rafini, de andra öarna i Kykladerna, Kreta, Rhodos och resten av Dodekaneserna och East Egeiska öarna. Resetiderna varierar beroende på destination och färjetyp, från 3,5 timmar till 11 timmar. Öns hamn, Karavostasi, har några butiker och restauranger för besökare att njuta av.

Paros guide

Den grekiska ön Paros är en del av Kykladerna ögrupp i Egeiska havet. Det är en mycket populär semesterdestination och ligger bara en kort hop från ön Naxos, cirka en timme med färja. Paros har fått ett rykte om att vara en extremt välkomnande trevlig ö. Det är den näst största av Kykladerna och är fullmatat med kvalitet attraktioner för alla. Besökare på Paros kommer att kunna delta i vattensporter, njuta av de grekiska tavernor kantar Parikia havet, och utforska kyrkan Panagia Ekatantapiliani, som är känd för att går tillbaka så långt som 326 e Kr. Det finns också ett antal stränder på Paros, såsom Agia Irini, Farangas, Kato och Logaras.

Öns hamn är i Parikia och är värd både konventionella färjor och höghastighetsfärjor. Färjor avgår generellt till Pireus och till de andra öarna i Kykladerna.