Mykonos
Santorini (Thira)
Färjor till Kykladerna
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur

Färjor från Mykonos till Thira (Santorini)

Vi erbjuder uppskattningsvis upp till 35 avångar i veckan mellan Mykonos och Thira (Santorini). Denna sträcka trafikeras av 5 rederier, Cyclades Fast Ferries, Golden Star Ferries, Hellenic Seaways, Minoan Lines & SeaJets. Tidtabeller kan ändras beroende på när under året du ska resa. Använd vårt prisvertyg för att hitta uppdaterade priser och avgångstider för färjor mellan Mykonos och Thira (Santorini).

Tidtabeller Mykonos till Thira (Santorini)

Färjor mellan Mykonos och Thira (Santorini) avgår vanligtvis från Mykonos, ca 09:25. Överfarten tar ungefär 2h 42m.

Färjepriser mellan Mykonos och Thira (Santorini)

Priserna på en överfast från Mykonos till Thira (Santorini) varierar oftast mellan 1077kr och 4292kr*. Genomsnittspriset är 2705kr*. De billigaste priserna mellan Mykonos och Thira (Santorini) är ca 483kr*. Genomsnittspriset för en fotpassagerare är 2705kr*. Genomsnittspriset för en bil är 3906kr*.

Priserna varierar beroende på antalet passagerare, fordonstyp samt avgångstid. Dessa priser är baserade på sökningar gjorda under de senaste 30 dagarna och uppdaterades senast 21 Juli 2023.

Hur långt är det mellan Thira (Santorini) och Mykonos?

Det är ungefär 91.2 miles (146.8km) eller 79.3 sjömil mellan Mykonos och Thira (Santorini).

Kan jag resa med bil mellan Mykonos och Thira (Santorini)?

Ja, med Cyclades Fast Ferries, Golden Star Ferries, Hellenic Seaways, Minoan Lines, SeaJets kan du resa med bil på sträckan mellan Mykonos och Thira (Santorini). Använd vårt prisverktyg för att hitta aktuella priser för att resa med bil mellan Mykonos och Thira (Santorini).

Kan jag resa som fotpassagerare mellan Mykonos och Thira (Santorini)?

Ja, fotpassagerare kan resa med Cyclades Fast Ferries, Golden Star Ferries, Hellenic Seaways, Minoan Lines, SeaJets mellan Mykonos och Thira (Santorini).

Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder
Mykonos - Santorini (Thira) Sammanfattning av rutt
Land för avresa Grekland
Destination Land Grekland
Antal operatörer 5
Operatörer Cyclades Fast Ferries, Golden Star Ferries, Hellenic Seaways, Minoan Lines & SeaJets
Genomsnittligt pris 2705 kr.*
Genomsnittliga dagliga avgångar 5
Genomsnittliga veckovisa avgångar 35
Genomsnittlig seglingstid 2h 41m
Snabbaste seglingstid 1h 50m
Första färjan 09:25
Sista färjan 13:20
Avstånd 79 nautiska mil

* Priserna kan komma att ändras, priserna är hämtade från de senaste 30 dagarna, senast uppdaterade 2023-08-01.

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Mykonos till Thira?

  Färjeresan från Mykonos till Thira tar ungefär 2h 33m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vad kostar färjan från Mykonos till Thira?

  Priserna för färjan mellan Mykonos - Thira varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 234 €.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Mykonos - Thira?

  4 populära färjebolag trafikerar sträckan mellan Mykonos och Thira, dessa är
  • SeaJets
  • Golden Star Ferries
  • Minoan Lines
  • Cyclades Fast Ferries
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Mykonos - Thira?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Mykonos - Thira, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.
 • Vad är avståndet från Mykonos till Thira?

  Det är uppskattningsvis 79 sjömil mellan Mykonos och Thira.

Så tycker våra kunder om Färjor från Mykonos till Santorini (Thira)

 • "Snabb båtresa"

  Vi tog färjan Seajet mellan Milos och Sifnos. Snabb och modern katamaran. Fungerar utmärkt. Enda problemet är att man måste ha biljetter i pappersform fast man gör bokningen på internet. Det var i sista stund som vi upptäckte det och vi fick springa till en resebyrå i hamnen som skrev ut papperbiljetter. Kändes omodernt!

  'Seajet2' travelled on Seajet2

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Perfekt båtresa"

  Allt funkade perfekt. Bokade biljetten online hemma och hämtade ut den i hamnen. Smidigt även på båten. Inga konstigheter.

  'Highspeed' travelled on Highspeed

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Trevlig båt med bra standard!"

  Highspeed 4 är en mycket trevlig båt, snyggt och rent. Sköna säten även i ekonomiklass. Kan varmt rekommendera Hellenic Seaways och deras Highspeed 4!

  'Highspeed' travelled on Highspeed

  Lӓs mer Läs mindre
 • "Snabbt och bekvämt"

  En mycket bekvämt och snabbt sätt att resa mellan Heraklion och Thira.

  'Highspeed' travelled on Highspeed

  Lӓs mer Läs mindre

Guide till Mykonos

Mykonos är en grekisk ö i Kykladernas ögrupp och ligger mellan öarna Tinos, Syros, Paros och Naxos. Öns största stad kallas också Mykonos men även Chora. Ön har ett livligt nattliv och kallas "Greklands Ibiza" på grund av sin sommarklubbscen som lockar ett stort antal turister varje år. Choras arkitektur är typisk för Kykladerna, alla vitkalkade hus med blå fönster, charmiga smala gator med stenbelagda trottoarer och små vita kapell med himmelsblå kupoler. Många besökare väljer att helt enkelt ta en promenad genom Chora, den gamla hamnen, Lilla Venedig och slottet för att insupa charmen i staden.

Det finns två hamnar på ön. Den gamla Mykonos hamn är dit alla passagerarfärjor anländer och den nya hamnen i Tourlos används oftast av kryssningsfartyg. Färjor från Mykonos avgår till Pireus och Rafina på det grekiska fastlandet och till de övriga Kykladerna, Dodekaneserna och Kreta. Konventionella och snabba färjor går till och från ön.


Guide till Santorini (Thira)

Den grekiska ön Santorini är en av Kykladerna ögrupp som ligger i södra Egeiska havet. Santorini har en berömd vulkaniskt förflutet, vilket skapar ett surrealistisk och ganska unikt landskap på platser. Den vattenfyllda "caldera" krater förblir en bekant syn för alla som besöker Santorini och är omgiven av en mur av färgglada klippor, vilka är packat med charmiga hus. Santorini är också känt för sina vackra stränder, arkeologiska platser, dess livliga hamnen vid Athinios och dess ganska fantastiska solnedgångar, vilket verkar allt mer spektakulär när utsikten från byn Oia, på öns långt nordligaste spets. Fira är öns huvudstad och ligger bredvid den caldera själv. Öns stränder är extremt distinkt, med mörka vulkaniskt sand, som ofta kan bli extremt varmt, vilket gör en solstol eller handduk mycket nödvändigt ibland. I allmänhet är de allra bästa stränderna erbjuds tenderar att koncentreras kring den östra kusten. Alltid populärt är sträckan finns på Perisa, medan lite söderut, är också Perivolos strand extremt anmärkningsvärt, liksom Röda stranden nära Ancient Akrotiri, där de höga röda klippor är svårt att missa.


Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.