Tinos till Mykonos färja

Tinos Mykonos rutten ansluter Kykladerna med Kykladerna och körs för tillfället av 4 rederier. Blue Star Ferries kör upp till 7 gånger vecka, Cyclades Fast Ferries 4 gånger per dag, Sea Jets 3 gånger per dag & Golden Star Ferries kör upp till 14 gånger vecka.

Det är kombinerat 10 överfarter dag på Tinos Mykonos överfarten mellan Kykladerna och Kykladerna och med 4 olika rederier. Vi råder dig att jämnaföra för att få fram den bästa tiden och resan för dig.

Tinos - Mykonos färjerederier

 • Blue Star Ferries
  • 7 Avgångar per vecka 30 min
  • Få pris
 • Cyclades Fast Ferries
  • 4 Avgångar per dag 35 min
  • Få pris
 • Sea Jets
  • 3 Avgångar per dag 20 min
  • Få pris
 • Golden Star Ferries
  • 14 Avgångar per vecka 20 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Tinos Mykonos

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Tinos Mykonos är en bil och 2 passagerare.

Tinos guide

Tinos är en grekisk ö i Egeiska havet och utgör en del av Kykladernas ögrupp. Dess närmaste grannöar är Andros, Delos och Mykonos. Under antiken var ön känd som Opiussa och Hydroessa. Kyrkan av Jungfru Maria eller Evangelistriakyrkan vid Hora är den mest kända och bland de mest storslagna kyrkorna i Grekland. Den byggdes mellan 1823 och 1831 på den plats där den ortodoxa Bilden av Jungfru Maria hittades, efter en vision från nunna Pelagia (som senare erkändes som ett helgon). Den rymliga templet är av traditionell arkitektur med många valv och består av en byggnad i två våningar och många mindre byggnader i sin innergård, som innehåller konstföremål, kyrkliga föremål och andra ädla historiska föremål. En annan plats på ön värt ett besök är klostret i Lady of Angels på Kechrovouni som byggdes efter att tre systrar hade samma vision: en kvinna, jungfru Maria, berättade för dem att bygga ett kloster på en viss punkt vid Kechrovouni, där det var ett konstigt ljus.

Tinos är ansluten med båt till hamnarna i Pireus och Rafina och även till öarna Andros, Syros och Mykonos, och nästan alla av de kykladiska öarna.

Mykonos guide

Den grekiska ön Mykonos är en av de berömda Kykladerna och utstrålar en distinkt glamour glans och grekisk personlighet. Mykonos stad Chora är öns huvudstad och är avgörande för öns turism. Hora är väl känt för sin gamla hamn färjeläge, livliga Taxi Square (Plateia Manto Mavrogenous vatten tavernor, museer trendiga butiker och vitkalkade hus särskilt inom sitt Little Venice kvartal. För många turister som vistas på Mykonos är det öns stränder som gör semestern. Stränderna är rikligt på ön och de flesta har vackra, gyllene sand och är lätta att nå. Från juni och framåt kan de börja bli ganska upptagna och de flesta stränder är helt enkelt inte tillräckligt stora för att avskildheten även om solstolar ofta grupperas tillsammans. De närmaste stränderna i Hora och inte nödvändigtvis det bästa som Mykonos har att erbjuda men är mycket populära, både Aghios Stefanos-stranden och Platis Gialos. Men för den mest glittriga stränder party, chef västerut till mycket livlig paradiset och Superb Paradise resorts.

Det finns två hamnar på ön. Den gamla Mykonos hamn är där alla passagerarfärjor anländer och den nya hamnen i Tourlos som oftast används av kryssningsfartyg. Färjor från Mykonos avgår till Pireus och Rafina på det grekiska fastlandet och till de övriga Kykladerna Dodekaneserna och Kreta. Konventionella och snabba färjor till och från ön.