Kimolos till Sifnos färja

Kimolos Sifnos rutten ansluter Kykladerna med Kykladerna och körs för tillfället av 4 rederier. Aegean Speed Lines kör upp till 1 gånger vecka, Zante Ferries 3 gånger per vecka, Sea Jets 4 gånger per vecka & Hellenic Seaways kör upp till 4 gånger vecka.

Det är kombinerat 12 överfarter vecka på Kimolos Sifnos överfarten mellan Kykladerna och Kykladerna och med 4 olika rederier. Vi råder dig att jämnaföra för att få fram den bästa tiden och resan för dig.

Kimolos - Sifnos färjerederier

 • Aegean Speed Lines
  • 1 Avgång per vecka 30 min
  • Få pris
 • Zante Ferries
  • 3 Avgångar per vecka 2 tim 45 min
  • Få pris
 • Sea Jets
  • 4 Avgångar per vecka 1 timme 20 min
  • Få pris
 • Hellenic Seaways
  • 4 Avgångar per vecka 55 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Kimolos Sifnos

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Kimolos Sifnos är en bil och 2 passagerare.

Kimolos guide

Kimolos är en grekisk ö i Kykladernas ögrupp i Egeiska havet. Ön ligger strax nordost om sin större granne, Milos ö, från vilken den avskiljs genom en kanal som är 1 km bred. Den enda staden på ön är Chorio som ligger på en kulle på västra sidan av ön. Chorio utstrålar en känsla av gammaldags charm prydd med den lysande arkitektoniska stilen i Egeiska havet. Silverkantade stränder, vittvättade väggar med blå målade fönster och de smala steniga gator som omger dem skapar ett konstnärligt landskap av lugn. Fylld med platser av intresse är det den viktigaste sightseeing platsen på ön. Beläget mitt emot Metropolitankyrkan Panagia Odigitria, finns det arkeologiska museet som har utställningar och arkeologiska fynd som visar historien om ön, inklusive fartyg och redskap från början 700-talet f.Kr. och är väl värt ett besök.

Öns hamn ligger i byn Psathi. Från hamnen kan man ta en konventionell eller Highspeed färja till Pireus. Färjor går även till Kithnos, Serifos, Sifnos, Milos och de övriga Kykladerna.

Sifnos guide

De grekiska öarna Sifnos är en vacker ö som ligger i den västra delen av Kykladerna ögrupp. Det är ett typiskt exempel på en kykladisk ö, med traditionell arkitektur, lugna stränder, havet tavernor och låga kullar. De mest populära stränderna på ön ligger på den södra sidan av ön och har kristallklart vatten, mjuk sand och många turistanläggningar. En populär turistattraktion på ön är den fantastiska klostret Chrissopighi beskyddare av ön. Kastro är den mest pittoreska byn på ön, med sina smala stenlagda gator, stenhus och fantastisk havsutsikt. Det är en by med en 4000 årig historia och rester av sitt arv syns överallt med en del av sin defensiva muren byggdes omkring 800 f Kr. Denna märkliga byn är omgiven på tre sidor med utsikt över Egeiska havet.

Öns porten ligger i staden Kamares. Under sommarmånaderna finns det dagliga tjänster av både hög hastighet och konventionella färjor till ön. Färjor ansluter Sifnos med Pireus och de andra cykladiska öar som Serifos, Folegandros, Kythnos, Milos, Ios, Santorini och Kreta.