Milos till Sikinos färja

Milos Sikinos rutten ansluter Kykladerna med Kykladerna och körs för tillfället av 2 rederier. Zante Ferries service kör upp till 3 gånger per vecka med en resetid på runt 2 timmar 55 minuter när Hellenic Seaways servicen kör upp till 1 gånger per vecka med en resetid från 3 tim 20 min.

Så det är kombinerat 4 överfarter som erbjuds vecka på Milos Sikinos rutten mellan Kykladerna och Kykladerna. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Milos - Sikinos färjerederier

  • Zante Ferries
    • 3 Avgångar per vecka 2 tim 55 min
    • Få pris
  • Hellenic Seaways
    • 1 Avgång per vecka 3 tim 20 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Milos Sikinos

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Milos Sikinos är en bil och 2 passagerare.

Milos guide

Milos är en grekisk ö som ligger i egeiska havet strax norr om Kretas hav och är en del av Kykladernas ögrupp. Ön är känd för statyn av Afrodite ("Venus de Milo", nu i Louvren Gallery, Paris), och även för statyer av den grekiska guden Asklepios (nu i British Museum, London) och Poseidon och en ålderdomlig Apollo i Aten. Det finns många små butiker runt hela ön men de flesta är samlade runt hamnen i Adamas. De flesta butiker säljer souvenirer, handgjorda presenter och smycken samt lokala vävnings, broderi och livsmedelsprodukter. Lokala produkter och delikatesser samt presentbutiker kan också hittas i de flesta av öns byar.

Milos är ansluten till hamnen i Pireus i Aten, alla Kykladerna, Dodekaneserna och Kreta med färjor och snabbgående katamaran. Under högsäsong på sommaren finns det dagliga reguljära linjer till och från ön. Det finns två hamnar på Milos, den viktigaste hamnen i Adamas och en annan hamn i Apollonia som förbinder ön Milos med öarna Kimolos och Glaronissia.

Sikinos guide

Den grekiska ön Sikinos är en avskild ö i ligger i de södra Kykladerna som ligger mellan öarna Ios och Folegandros. Med begränsad turismens utveckling är Sikinos idealisk plats för fredlig semester. Chora är huvudstaden på ön och är konstruerad på sluttningarna av ett berg och har fantastisk utsikt över Egeiska havet. Detta är bland de minsta och mest pittoreska byarna i Kykladerna med karakteristisk kykladisk arkitektur. Hamnen i Sikinos är den mest besökta platsen på ön och har en organiserad strand men några turistanläggningar. Stränderna på ön är avskilt och kan nås till fots eller med buss. Den mest intressanta attraktion på ön är klostret Episkopi som först ansågs vara ett gammalt tempel guden Apollon, men det har sedan upptäckts bära tecken på romersk mausoleum arkitektur. Strukturen byggdes i 300 talet och modifierades till en kristen kyrka med en kupol och ett torn klocka i 17-talet e.Kr.

Från hamnen är Sikinos färjetrafik fungerar till hamnen i Pireus med en överfart på ca 3 timmar och 30 minuter med hög hastighet färja och 7 timmar och 30 minuter med konventionell färja. Sikinos är också ansluten med båt med öarna Folegandros. Ios Santorini Serifos och Sifnos.