Färja från Sikinos till Thira

Sikinos Thira-rutten går mellan Kykladerna och Kykladerna och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Zante Ferries trafikerar den här sträckan upp till 3 gånger per vecka med en restid på runt 2 timmar när SeaJets servicen kör upp till 2 gånger per vecka med en resetid från 1 timme 40 min.

Det finns totalt 5 linjer att välja på vecka om du vill åka Sikinos Thira-rutten mellan Kykladerna och Kykladerna. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Sikinos och Thira

  • Zante Ferries
    • 3 avgångar per vecka 2 tim
    • Få pris
  • SeaJets
    • 2 avgångar per vecka 1 timme 40 min
    • Få pris

Guide till Sikinos

Sikinos är en grekisk ö som ligger i Kykladernas ögrupp mellan ön Ios och ön Folegandros. Ön är känd som vinön och skiljer sig från några av de andra närliggande öar i Kykladerna i och med att den är mindre utvecklad och därför mycket tystare, och kanske mer äkta. Ön har två byar. Allopronia ligger på södra sidan av ön och är öns hamn. Den andra byn ligger uppe i bergen och heter Chora och är uppdelad i två bosättningar. Castro, i väster och Chorio i öster.

Tempel Episkopi är en av de största attraktionerna på Sikinos. Det ansågs först vara ett gammalt tempel av guden Apollon, men det har sedan upptäckts bära tecken på romersk mausoleumarkitektur. Strukturen byggdes på 300-talet och modifierades till en kristen kyrka med en kupol och ett torn med en klocka på 1700-talet e.Kr.

Från hamnen går färjetrafik till hamnen i Pireus med en överfart på ca 3 timmar och 30 minuter med höghastighetfärja och 7 timmar och 30 minuter med konventionell färja. Sikinos är också ansluten med båt till öarna Folegandros, Ios, Santorini, Serifos och Sifnos.