Mykonos
Naxos
Färjor till Kykladerna
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur

Färjor från Mykonos till Naxos

Vi erbjuder uppskattningsvis upp till 34 avångar i veckan mellan Mykonos och Naxos. Denna sträcka trafikeras av 5 rederier, Blue Star Ferries, Cyclades Fast Ferries, Golden Star Ferries, Minoan Lines & SeaJets. Tidtabeller kan ändras beroende på när under året du ska resa. Använd vårt prisvertyg för att hitta uppdaterade priser och avgångstider för färjor mellan Mykonos och Naxos.

Tidtabeller Mykonos till Naxos

Färjor mellan Mykonos och Naxos avgår vanligtvis från Mykonos, ca 09:50. Överfarten tar ungefär 55m.

Färjepriser mellan Mykonos och Naxos

Priserna på en överfast från Mykonos till Naxos varierar oftast mellan 842kr och 2636kr*. Genomsnittspriset är 1808kr*. De billigaste priserna mellan Mykonos och Naxos är ca 359kr*. Genomsnittspriset för en fotpassagerare är 1808kr*. Genomsnittspriset för en bil är 2305kr*.

Priserna varierar beroende på antalet passagerare, fordonstyp samt avgångstid. Dessa priser är baserade på sökningar gjorda under de senaste 30 dagarna och uppdaterades senast 21 Juli 2023.

Hur långt är det mellan Naxos och Mykonos?

Det är ungefär 69.6 miles (112.0km) eller 60.5 sjömil mellan Mykonos och Naxos.

Kan jag resa med bil mellan Mykonos och Naxos?

Ja, med Blue Star Ferries, Cyclades Fast Ferries, Golden Star Ferries, Minoan Lines, SeaJets kan du resa med bil på sträckan mellan Mykonos och Naxos. Använd vårt prisverktyg för att hitta aktuella priser för att resa med bil mellan Mykonos och Naxos.

Kan jag resa som fotpassagerare mellan Mykonos och Naxos?

Ja, fotpassagerare kan resa med Blue Star Ferries, Cyclades Fast Ferries, Golden Star Ferries, Minoan Lines, SeaJets mellan Mykonos och Naxos.

Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder
Mykonos - Naxos Sammanfattning av rutt
Land för avresa Grekland
Destination Land Grekland
Antal operatörer 5
Operatörer Blue Star Ferries, Cyclades Fast Ferries, Golden Star Ferries, Minoan Lines & SeaJets
Genomsnittligt pris 1840 kr.*
Genomsnittliga dagliga avgångar 5
Genomsnittliga veckovisa avgångar 34
Genomsnittlig seglingstid 54m
Snabbaste seglingstid 35m
Första färjan 09:50
Sista färjan 18:00
Avstånd 60 nautiska mil

* Priserna kan komma att ändras, priserna är hämtade från de senaste 30 dagarna, senast uppdaterade 2023-08-01.

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Mykonos till Naxos?

  Färjeresan från Mykonos till Naxos tar ungefär 1h. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vad kostar färjan från Mykonos till Naxos?

  Priserna för färjan mellan Mykonos - Naxos varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 157 €.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Mykonos - Naxos?

  5 populära färjebolag trafikerar sträckan mellan Mykonos och Naxos, dessa är
  • SeaJets
  • Blue Star Ferries
  • Cyclades Fast Ferries
  • Golden Star Ferries
  • Minoan Lines
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Mykonos - Naxos?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Mykonos - Naxos, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.
 • Kan jag resa utan bil på färjan mellan Mykonos - Naxos?

  Ja, mellan Mykonos - Naxos kan du resan utan bil med
  • SeaJets
  • Blue Star Ferries
  • Cyclades Fast Ferries
  • Golden Star Ferries
  • Minoan Lines
 • Kan jag ta med bilen på färjan mellan Mykonos - Naxos?

  Ja, du kan resa med bil mellan Mykonos - Naxos med
  • SeaJets
  • Blue Star Ferries
  • Cyclades Fast Ferries
  • Golden Star Ferries
  • Minoan Lines
 • Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Mykonos - Naxos?

  Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
  • SeaJets
  • Cyclades Fast Ferries
  • Golden Star Ferries
 • Vad är avståndet från Mykonos till Naxos?

  Det är uppskattningsvis 60 sjömil mellan Mykonos och Naxos.

Så tycker våra kunder om Färjor från Mykonos till Naxos

 • "Snabb båtresa"

  Vi tog färjan Seajet mellan Milos och Sifnos. Snabb och modern katamaran. Fungerar utmärkt. Enda problemet är att man måste ha biljetter i pappersform fast man gör bokningen på internet. Det var i sista stund som vi upptäckte det och vi fick springa till en resebyrå i hamnen som skrev ut papperbiljetter. Kändes omodernt!

  'Seajet2' travelled on Seajet2

  Lӓs mer Läs mindre

Guide till Mykonos

Mykonos är en grekisk ö i Kykladernas ögrupp och ligger mellan öarna Tinos, Syros, Paros och Naxos. Öns största stad kallas också Mykonos men även Chora. Ön har ett livligt nattliv och kallas "Greklands Ibiza" på grund av sin sommarklubbscen som lockar ett stort antal turister varje år. Choras arkitektur är typisk för Kykladerna, alla vitkalkade hus med blå fönster, charmiga smala gator med stenbelagda trottoarer och små vita kapell med himmelsblå kupoler. Många besökare väljer att helt enkelt ta en promenad genom Chora, den gamla hamnen, Lilla Venedig och slottet för att insupa charmen i staden.

Det finns två hamnar på ön. Den gamla Mykonos hamn är dit alla passagerarfärjor anländer och den nya hamnen i Tourlos används oftast av kryssningsfartyg. Färjor från Mykonos avgår till Pireus och Rafina på det grekiska fastlandet och till de övriga Kykladerna, Dodekaneserna och Kreta. Konventionella och snabba färjor går till och från ön.


Guide till Naxos

Den grekiska ön Naxos ligger i Egeiska havet och är en del av Kykladerna ögrupp. Det är en ö av kultur, med många inslag av det klassiska Grekland tydligt närvarande. Under årens lopp har det utseendemässigt av Naxos har också starkt influerad av sina Byzantium, frank och venetianska förflutna, som alla har lämnat något helt unikt och annorlunda. Naxos har särskilt bördig jord och producerar enorma skördar av både oliver och vindruvor, och sin egen Naxian vin har blivit något av en specialitet för ön. Med charmiga bergsbyar, fantastiska stränder och oändligt grekisk solsken, är det lätt att se varför ön har blivit så populärt.

Det finns mycket mer till Naxos än sina stränder och kuster, med ett utbud av naturliga attraktionerna som ligger runt Hora historiska centrum, såsom dess venetianska borgen, och inom Tragaea regionen och dess otaliga charmiga byar. Filoti är den största av alla byar inom Tragaea och står vid sidan berget Zeus. En annan anmärkningsvärd bergsby på Naxos är Apiranthos, intill berget Fanari, där enkel grekisk arkitektur och en trio av museer väntar. Vandring är ett populärt tidsfördriv i bergen, med ett antal rekommenderade spår tillgängliga, passande alla förmågor.

Öns porten är också beläget i Chora. Från hamnen färjorna avgår i Pireus Aten) och de andra öarna i Kykladerna.


Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.