Sifnos
Folegandros
Färjor till Kykladerna
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur

Färjor från Sifnos till Folegandros

Vi erbjuder uppskattningsvis upp till 8 avångar i veckan mellan Sifnos och Folegandros. Denna sträcka trafikeras av 2 rederier, SeaJets & Zante Ferries. Tidtabeller kan ändras beroende på när under året du ska resa. Använd vårt prisvertyg för att hitta uppdaterade priser och avgångstider för färjor mellan Sifnos och Folegandros.

Tidtabeller Sifnos till Folegandros

Färjor mellan Sifnos och Folegandros avgår vanligtvis från Sifnos, ca 04:00. Överfarten tar ungefär 4h 19m.

Färjepriser mellan Sifnos och Folegandros

Priserna på en överfast från Sifnos till Folegandros varierar oftast mellan 194kr och 1684kr*. Genomsnittspriset är 1160kr*. De billigaste priserna mellan Sifnos och Folegandros är ca 111kr*. Genomsnittspriset för en fotpassagerare är 1173kr*. Genomsnittspriset för en bil är 525kr*.

Priserna varierar beroende på antalet passagerare, fordonstyp samt avgångstid. Dessa priser är baserade på sökningar gjorda under de senaste 30 dagarna och uppdaterades senast 21 Juli 2023.

Hur långt är det mellan Folegandros och Sifnos?

Det är ungefär 30.3 miles (48.8km) eller 26.3 sjömil mellan Sifnos och Folegandros.

Kan jag resa med bil mellan Sifnos och Folegandros?

Ja, med SeaJets, Zante Ferries kan du resa med bil på sträckan mellan Sifnos och Folegandros. Använd vårt prisverktyg för att hitta aktuella priser för att resa med bil mellan Sifnos och Folegandros.

Kan jag resa som fotpassagerare mellan Sifnos och Folegandros?

Ja, fotpassagerare kan resa med SeaJets, Zante Ferries mellan Sifnos och Folegandros.

Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder
Sifnos - Folegandros Sammanfattning av rutt
Land för avresa Grekland
Destination Land Grekland
Antal operatörer 2
Operatörer SeaJets & Zante Ferries
Genomsnittligt pris 1172 kr.*
Genomsnittliga dagliga avgångar 1
Genomsnittliga veckovisa avgångar 8
Genomsnittlig seglingstid 4h 4m
Snabbaste seglingstid 1h 55m
Första färjan 04:00
Sista färjan 20:45
Avstånd 26 nautiska mil

* Priserna kan komma att ändras, priserna är hämtade från de senaste 30 dagarna, senast uppdaterade 2023-08-01.

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Sifnos till Folegandros?

  Färjeresan från Sifnos till Folegandros tar ungefär 5h 15m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Sifnos - Folegandros?

  2 populära färjebolag trafikerar sträckan mellan Sifnos och Folegandros, dessa är
  • SeaJets
  • Zante Ferries
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Sifnos - Folegandros?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Sifnos - Folegandros, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.
 • Kan jag resa utan bil på färjan mellan Sifnos - Folegandros?

  Ja, mellan Sifnos - Folegandros kan du resan utan bil med
  • SeaJets
  • Zante Ferries
 • Kan jag ta med bilen på färjan mellan Sifnos - Folegandros?

  Ja, du kan resa med bil mellan Sifnos - Folegandros med
  • SeaJets
  • Zante Ferries
 • Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Sifnos - Folegandros?

  Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
  • SeaJets
  • Zante Ferries

Så tycker våra kunder om Färjor från Sifnos till Folegandros

 • "Snabb båtresa"

  Vi tog färjan Seajet mellan Milos och Sifnos. Snabb och modern katamaran. Fungerar utmärkt. Enda problemet är att man måste ha biljetter i pappersform fast man gör bokningen på internet. Det var i sista stund som vi upptäckte det och vi fick springa till en resebyrå i hamnen som skrev ut papperbiljetter. Kändes omodernt!

  'Seajet2' travelled on Seajet2

  Lӓs mer Läs mindre

Guide till Sifnos

Sifnos, som ibland kallas Siphnos, är en grekisk ö som ligger i Kykladernas ögrupp. Ön ligger mellan ön Serifos och ön Milos, väster om Delos och Paros och cirka 130 km från Pireus på det grekiska fastlandet. Apollonía, huvudstad på Sifnos (även kallad Hora), är byggd i form av en amfiteater på tre kullar i mitten av ön. De smala gatorna och vitkalkade husen i Hora bildar en vacker, traditionell kykladisk stad. Apollonia är hem för öns Folklore Museum som ligger vid Hiróon Square som översätts till "Torghjältar"). Kastro (slott / befästning) är en av de mest spektakulära sevärdheterna på ön, för att inte nämna den mest fotograferade. Cirka 3,5 kilometer från Apollonia, leder en väg till denna häpnadsväckande byggnad som är bland de viktigaste medeltida i Grekland. Den är byggd på toppen av öns gamla huvudstad och bibehåller de ursprungliga egenskaperna hos en venetiansk fästning, som fastställts av Da Corognadynastin omkring 1635.


Öns hamn ligger i staden Kamares. Under sommarmånaderna finns det dagliga turer med både höghastighets och konventionella färjor till ön. Färjor ansluter Sifnos med Pireus och de andra kykladiska öarna såsom Serifos, Folegandros, Kythnos, Milos, Ios, Santorini och Kreta.


Guide till Folegandros

Den grekiska ön Folegandros är en del av Kykladerna ögrupp som ligger i Egeiska havet. Skinande under Egeiska solen, fick Folegandros uppkallad efter sonen till kung Minos. Denna off-the-beat destination fängslar besökarna med sin orörda skönhet sina stränder, den lysande blå av dess vatten, och den oförfalskade stil dess arkitektur. Ett populärt turistmål på ön är kyrkan antagandet av Jungfru Maria. Den vitkalkade kyrkan har utsikt över staden Hora eller Chora, och har en sten stig som leder till lycka. Det var förmodligen byggt på platsen för ett gammalt tempel och innehåller gamla inskriptioner och statyer. Traditionen säger att den försilvrade ikon av Jungfru Maria är mirakulöst. Kopplat till pirat berättelser, visas ikonen transporteras runt staden i en procession som hölls varje år på påskdagen.

Den natursköna hamnen i Karavostasis, med sin vackra strand, är den perfekta utgångspunkten för en undersökning av de härliga stränderna i Hohlídia, Vitzétzo, Latináki, Pountáki och Livadi, en by med en sandstrand, turkost vatten och en campingplats. Från hamnen, färjetrafiken avgår till Pireus, Rafini, de andra öarna i Kykladerna, Dodekaneserna, Kreta och Rhodos.


Sifnos till Folegandros Tidtabeller för färjor

Färjetider mellan 04/12/2023 och 2023-12-10


Operatör Avgångstid Ankomsttid Restid Seglingsdagar
Zante Ferries 20:45 00:45 4 timmar Tis, Tors, Lör

Ombord på färjorna

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.