Färja från Rafina till Andros

Rafina Andros-linjen går mellan Aten och Kykladerna och trafikeras för tillfället av 3 rederier. Cyclades Fast Ferries kör upp till 3 gånger dag, SeaJets 15 gånger per vecka & Golden Star Ferries kör upp till 14 gånger vecka.

Det är totalt 50 avgångar vecka på sträckan Rafina Andros mellan Aten och Kykladerna ombord 3 olika rederier. Jämför priser och tider nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Rafina och Andros

 • Cyclades Fast Ferries
  • Avgår 3 gånger per dag 1 timme 55 min
  • Få pris
 • SeaJets
  • 15 avgångar per vecka 1 timme 10 min
  • Få pris
 • Golden Star Ferries
  • 14 avgångar per vecka 1 timme 10 min
  • Få pris

Genomsnittligt pris för Rafina Andros

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Rafina Andros-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Rafina

Rafina är en grekisk stad belägen på den östra kusten av Attika i Grekland. Staden och hamnen ligger vid Egeiska havets kust öster om Penteli bergen och nordost om Mesogaiaslätten. Aten ligger 25 km väster om Rafina som också ligger nära städerna Artemida och Nea Makri. På grund av sin närhet till Aten, kör många atenare ut från huvudstaden för att äta på fiskrestauranger som kantar Rafina inre hamn. Utanför varje taverna, visas fångsten från fiskebåtarna i närheten på bäddar av is.

Stadens hamn är den näst största av Attika, nästefter den i Pireus, men kommer förmodligen att ersättas av den i Lavrio, som för närvarande byggs ut. Från Rafinas hamn avgår färjor till den södra delen av Evia liksom de flesta av Kykladerna. Det går färjor och höghastighetsbåtar till öarna där de flesta av dem avgår på morgonen eller i slutet på eftermiddagen/början av kvällen. Vissa dagar finns även båtar som lämnar senare på runt 11:00.

Guide till Andros

Den grekiska ön Andros är en del av Kykladernas ögrupp och är ungefär 40 km lång och 16 km bred på det bredaste stället. Andros ligger ca 10 km från den sydöstra delen av ön Evia och 3 km norr om Tinos. Andros är den nordligaste ön i gruppen och har en stor marin tradition med ett riktigt vykortlandskap. Bortsett från sandstränderna finns klippiga kuster, bergskedjor omväxlande med bördiga slätter, frodig vegetation och rikligt flytande bäckar. Huvudstaden på ön, Hora (som betyder "kyrkbyn") är hem för kända grekiska kaptener och redare, och det är en märklig kombination av medeltida, neoklassisk och ö-stil tydlig i sina hus. Trappor, ett rymligt torg med träd, smala gator, märkliga kyrkor och museer, butiker, kaféer och restauranger spelar sin roll i skönheten i platsen. För att toppa allt, finns det ett frankiskt slott på en holme som är ansluten till huvudön med en välvd stenbro med anor från 1300-talet.

Ön är ansluten till hamnarna i Pireus och Rafina och även till de andra öarna i Kykladerna, Ios, Santorini, Kimolos, Naxos, Anafi och Amorgos.