Färja från Mykonos till Andros

Mykonos Andros-rutten går mellan Kykladerna och Kykladerna och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Cyclades Fast Ferries trafikerar den här sträckan upp till 14 gånger per vecka med en restid på runt 2 timmar 15 minuter när Golden Star Ferries servicen kör upp till 13 gånger per vecka med en resetid från 2 tim 15 min.

Det finns totalt 27 linjer att välja på vecka om du vill åka Mykonos Andros-rutten mellan Kykladerna och Kykladerna. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Mykonos och Andros

  • Cyclades Fast Ferries
    • 14 avgångar per vecka 2 tim 15 min
    • Få pris
  • Golden Star Ferries
    • 13 avgångar per vecka 2 tim 15 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Mykonos Andros

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Mykonos Andros-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Mykonos

Mykonos är en grekisk ö i Kykladernas ögrupp och ligger mellan öarna Tinos, Syros, Paros och Naxos. Öns största stad kallas också Mykonos men även Chora. Ön har ett livligt nattliv och kallas "Greklands Ibiza" på grund av sin sommarklubbscen som lockar ett stort antal turister varje år. Choras arkitektur är typisk för Kykladerna, alla vitkalkade hus med blå fönster, charmiga smala gator med stenbelagda trottoarer och små vita kapell med himmelsblå kupoler. Många besökare väljer att helt enkelt ta en promenad genom Chora, den gamla hamnen, Lilla Venedig och slottet för att insupa charmen i staden.

Det finns två hamnar på ön. Den gamla Mykonos hamn är dit alla passagerarfärjor anländer och den nya hamnen i Tourlos används oftast av kryssningsfartyg. Färjor från Mykonos avgår till Pireus och Rafina på det grekiska fastlandet och till de övriga Kykladerna, Dodekaneserna och Kreta. Konventionella och snabba färjor går till och från ön.

Guide till Andros

Den grekiska ön Andros är en del av Kykladernas ögrupp och är ungefär 40 km lång och 16 km bred på det bredaste stället. Andros ligger ca 10 km från den sydöstra delen av ön Evia och 3 km norr om Tinos. Andros är den nordligaste ön i gruppen och har en stor marin tradition med ett riktigt vykortlandskap. Bortsett från sandstränderna finns klippiga kuster, bergskedjor omväxlande med bördiga slätter, frodig vegetation och rikligt flytande bäckar. Huvudstaden på ön, Hora (som betyder "kyrkbyn") är hem för kända grekiska kaptener och redare, och det är en märklig kombination av medeltida, neoklassisk och ö-stil tydlig i sina hus. Trappor, ett rymligt torg med träd, smala gator, märkliga kyrkor och museer, butiker, kaféer och restauranger spelar sin roll i skönheten i platsen. För att toppa allt, finns det ett frankiskt slott på en holme som är ansluten till huvudön med en välvd stenbro med anor från 1300-talet.

Ön är ansluten till hamnarna i Pireus och Rafina och även till de andra öarna i Kykladerna, Ios, Santorini, Kimolos, Naxos, Anafi och Amorgos.