Ios till Kimolos färja

Ios Kimolos rutten ansluter Kykladerna med Kykladerna och körs för tillfället av 2 rederier. Zante Ferries service kör upp till 2 gånger per vecka med en resetid på runt 3 timmar när Hellenic Seaways servicen kör upp till 2 gånger per vecka med en resetid från 2 tim 55 min.

Så det är kombinerat 4 överfarter som erbjuds vecka på Ios Kimolos rutten mellan Kykladerna och Kykladerna. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Ios - Kimolos färjerederier

  • Zante Ferries
    • 2 Avgångar per vecka 3 tim
    • Få pris
  • Hellenic Seaways
    • 2 Avgångar per vecka 2 tim 55 min
    • Få pris

Ios guide

Ios är en grekisk ö i Kykladernas ögrupp i Egeiska havet. Ön är ganska kuperad med klippor som leder ner till havet på de flesta sidor av ön. Ön ligger ungefär halvvägs mellan öarna Naxos och Santorini. Ios hamn är beläget på nordvästra delen av ön på kort avstånd från byn Chora. Resan från hamnen till byn kan göras med buss eller till fots som tar cirka 15 minuter uppför en brant åsneled. Byn präglas av smala stigar och gator av vilka de flesta har nu övertagits av barer, restauranger, butiker och nattklubbar för att tillgodose turister.

Ios kan nås med konventionell färja eller höghastighetsfärjor från hamnarna i Pireus och Rafina med en restid på mellan 4 1/2 timmar och 8 timmar beroende på typ av färja och destination. Ios är också kopplad till de övriga Kykladerna under sommarmånaderna.

Kimolos guide

Den grekiska ön Kimolos ligger i Egeiska havet och är en del av Kykladerna ögrupp. Ön är separerad från den närbelägna ön Milos genom sundet Kimolos. Enligt traditionen är det döpt efter Kimolos den allra första invånare på ön. Echinousa är också en inspelad namnet på ön under antiken förmodligen på grund av ormen Echidna (huggorm) som är vanligt även i dag på ön. Sedan urminnes tider har ön varit ett slagfält mellan antikens Aten härskare av ön och Spartas härskare närliggande Milos.

Kimolos hör till raden av västra Kykladerna och är ansluten till närliggande öar och hamnen i Pireus, Aten via en året-runt färjetrafik med en katamaran färja kör endast under den hektiska turistsäsongen. Under turistperioden har ön oftast daglig förbindelse till Pireus och andra öar. Dessutom är transport via Milos möjligt på grund av den täta anslutningen av de två öarna med turbåtar.