Grekland

Såhär bokar du färjor från Grekland till Ikaria

Det finns manga valmöjligheter när det kommer till att välja färja från Grekland till Ikaria. Det finns 2 färjerederier som tillsammans erbjuder 30 färjelinjer och förbinder till Fournoi till Ayios Kirikos & Evdilos, Patmos till Ayios Kirikos, Lipsi till Ayios Kirikos, Kalymnos till Ayios Kirikos, Kos till Ayios Kirikos, Pythagorio till Ayios Kirikos, Rhodos till Ayios Kirikos, Mykonos till Evdilos & Ayios Kirikos, Fournoi till Ayios Kirikos & Evdilos, Pireus till Evdilos & Ayios Kirikos & Karlovassi till Ayios Kirikos & Evdilos

Den snabbaste rutten mellan Grekland och Ikaria är Fournoi till Ayios Kirikos med en seglingstid på ca 20 minuter. Med så många rutter att välja mellan så blir det enkelt att jämföra alla liknande rutter i en sökning så att du snabbt hittar det du letar efter.

Grekland-Ikaria-färjekarta

Klicka här för karta

Färjor från Grekland till Ikaria

Om Grekland:

Grekland är ett land i södra Europa som ligger på den södra delen av Balkanhalvön. Landet gränsar till Bulgarien, Makedonien, Albanien i norr och Turkiet i öster. Egeiska havet ligger öster om det grekiska fastlandet, medan Joniska havet ligger åt väster. Både delarna av östra Medelhavsområdet har ett stort antal öar.

Landet betraktas som vagga för den västerländska civilisationen och är födelseplatsen åt demokratin, Olympiska spelen, konst och teater. Grekland har en mycket lång och anmärkningsrik historia i kultur som har visat särskild inflytande i Europa, Nordafrika och Mellanöstern.

Idag är Grekland en utvecklad nation, medlem av Europeiska unionen sedan 1981 och även medlem i euroområdet sedan 2001.

Grekland har varit en av de mest populära turistmålen varje år, särskilt under sommarmånaderna får landets många vackra öar fullsatta av miljontals internationella besökare.

Om Ikaria:

Ikaria är en grekisk ö i Egeiska havet som ligger ca 19 km sydväst om ön Samos.
Ön är uppkallad efter Ikarus från den grekiska mytologin, som flög för nära solen och störtade i havet.
Ikaria är runt 40 km lång och 8 km på bredaste stället.

Ikaria anses vara en av världens fem "Blue Zones" - platser där befolkningen regelbundet lever till hög ålder. Möjligen på grund av öarnas andlösa panorama, rena bergsluften, terapeutiska varma källor, vackra stränder och orörda hav.