Färja från Karlovassi till Evdilos

Karlovassi Evdilos-rutten går mellan Samos och Ikaria och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. SeaJets trafikerar den här sträckan upp till 2 gånger per vecka med en restid på runt 1 timme 25 minuter när Hellenic Seaways servicen kör upp till 6 gånger per vecka med en resetid från 1 timme 5 min.

Det finns totalt 8 linjer att välja på vecka om du vill åka Karlovassi Evdilos-rutten mellan Samos och Ikaria. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Karlovassi och Evdilos

  • SeaJets
    • 2 avgångar per vecka 1 timme 25 min
    • Få pris
  • Hellenic Seaways
    • 6 avgångar per vecka 1 timme 5 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Karlovassi Evdilos

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Karlovassi Evdilos-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Karlovassi

Karlovassi är en stad på den grekiska ön Samos i nordegeiska havet. Staden ligger på norra sidan av ön och har en lång och rik historia inom näringsliv och kultur. Fram till början av 2000-talet var staden känd för sin garveri- och tobakstillverkning. I staden visar garverimuseet den långa traditionen av stadens garveri som går tillbaka till antiken. Museet visar de verktyg och metoder för läderbearbetning och visar besökarna var dussintals garverier var belägna i Samos under 2000-talet. Arkitektoniskt, har staden många fantastiska neoklassiska herrgårdar som kan ses tillsammans med resterna av de stora stenfabrikerna.

Då Karlovassi också är en ganska stor hamn finns det gott om färjeförbindelser till andra öar och till det grekiska fastlandet. Destinationer tillgängliga från Karlovassi inkluderar Pireus, Chios, Fournoi, Agios Kirikos, Evdilos, Syros och Kavala.

Guide till Evdilos

Byggt som en amfiteater Evdilos ligger i är i den norra delen av den grekiska ön Ikaria som ligger i Nord Egeiska havet. Det ligger ca 40 km nordväst om Agios Kirikos. Det är en relativt ny badort byggdes efter 1830 då pirater funnits ute på ön. Evdilos var ett tillfälligt kapital före Agios Kirikos under andra turkiska ockupationen mellan 1834-1912. Namnet betyder synligt och fritt återges öppna horisonten. Idag är det den andra porten och huvudstad på ön, och centrum för norra, mellersta och västra Ikaria. Tillsammans med bosättningarna i Arethousa, Dafni, Karavostamo, Manganitis och Frandato, bildar den gemenskap av Evdilos med cirka 2.400 fasta invånare.

När det kommer till tät vegetation, höga berg, förtrollande floder eller spektakulära raviner, har Ikaria definitivt rätt plats att vara. Men det är inte mindre sant när det kommer till stränder också. Sandy eller steniga, populär eller isolerat, lättillgänglig eller icke bil-tillgängliga sådana, med eller utan mat och dryck faciliteter finns det något för alla.