Egeiska öarna

Hur du bokar färjor från Egeiska öarna till Ikaria

Det finns manga valmöjligheter när det kommer till att välja färja från Egeiska öarna till Ikaria. Det finns 2 färjerederier som tillsammans erbjuder 11 Färjerutter och förbinder till Fournoi till Agios Kirikos & Evdilos, Pythagorio till Agios Kirikos, Fournoi till Agios Kirikos & Evdilos, Vathi till Agios Kirikos & Evdilos, Chios till Agios Kirikos & Evdilos, Limnos (Myrina) till Agios Kirikos & Evdilos, Mytilene till Agios Kirikos & Evdilos, Chios till Agios Kirikos & Evdilos, Limnos (Myrina) till Agios Kirikos & Evdilos & Mytilene till Agios Kirikos & Evdilos

Den snabbaste rutten mellan Egeiska öarna och Ikaria är Fournoi till Agios Kirikos med en seglingstid på ca 20 minuter. Med så många rutter att välja mellan så blir det enkelt att jämföra alla liknande rutter i en sökning så att du snabbt hittar det du letar efter.

Egeiska öarna Ikaria färjekarta

Klicka här för karta

Om Egeiska öarna:

Egeiska öarna hittas i Egeiska havet, emellan södra och östra sidan av fastlandet Grekland och på västra sidan om Turkiet.

De vidsträcka område täcks av Egeiska öarna inkluderande Kykladerna, Dodekanisos, Kreta och Joniska öarna och Euboia. Ögruppen inkluderar några av de mest populära semester orterna till vilka hör Kreta, Lemnos, Lesbos, Chios, Samos och Rhodes.

Egeiska öarna anses ofta ha huvud egenskaperna av den grekiska kulturen och traditionerna. Föutom den självklara attraktionen av solen och sanden, är kunder lockade av de traditionella byarna med förkalkade hus, likaväl de imponerande förhistoriska civilisationens monument.

Färjor är den huvudsakliga transportmetoden bland öarna och erbjuder ett bekvämt sätt att ta sig runt bland området.

Om Ikaria:

Ikaria är en grekisk ö i Egeiska havet som ligger ca 19 km sydväst om ön Samos.
Ön är uppkallad efter Ikarus från den grekiska mytologin, som flög för nära solen och störtade i havet.
Ikaria är runt 40 km lång och 8 km på bredaste stället.

Ikaria anses vara en av världens fem "Blue Zones" - platser där befolkningen regelbundet lever till hög ålder. Möjligen på grund av öarnas andlösa panorama, rena bergsluften, terapeutiska varma källor, vackra stränder och orörda hav.