Dodekanisos

Såhär bokar du färjor från Dodekanisos till Ikaria

Det finns flera olika färjerutter som traffikerar resan från Dodekanisos till Ikaria. Färjorna förbinder för tillfället 10 hamnar in Dodekanisos med 1 hamn i Ikaria.Det finns ett kombinerat antal på upp till 21 färjeöverfarter varje vecka där du kan välja mellan 10 färjelinjer som traffikeras av 2 färjerederier där Dodekanisos Seaways & Hellenic Seaways är inkluderat, och där den kortaste rutten tar ca 55 minuter (Patmos till Ayios Kirikos).Det här är en generell sammanfattning av det vi kan erbjuda mellan Dodekanisos och Ikaria, för mer exakt information använd vår Tider & Priser.

Dodekanisos-Ikaria-färjekarta

Klicka här för karta

Om Dodekanisos:

De tolv Dokekanensiska öarna ligger i sydöstra hörnet av Egeiska havet, som ståtar med ett av de soligaste klimaten i Grekland.

Lika mångfaldiga som de är vackra, är Dodekaneserna det fullständiga grekiska paketet och erbjuder ett brett utbud av attraktioner, inklusive fantastiska stränder, utsökt mat, historiska underverk och arkitektoniska mästerverk .

Den mest besökta och populära ön, Rhodos, är rik på medeltida historia och erbjuder en perfekt miljö för romantiska promenader i sin berömda Gamla stad. Spännande aktiviteter kommer i överflöd på Dodekaneserna också, särskilt på Telendos, där man kan scuba-dyka genom en gammal sjunken stad.

Tolvöarna erbjuder massor av stora utgångspunkter för många europeiska destinationer, samt frekventa rutter mellan öarna själva. På grund av den mängd öar i denna region, är det bekvämaste sättet att resa med färja.

Om Ikaria:

Ikaria är en grekisk ö i Egeiska havet som ligger ca 19 km sydväst om ön Samos.
Ön är uppkallad efter Ikarus från den grekiska mytologin, som flög för nära solen och störtade i havet.
Ikaria är runt 40 km lång och 8 km på bredaste stället.

Ikaria anses vara en av världens fem "Blue Zones" - platser där befolkningen regelbundet lever till hög ålder. Möjligen på grund av öarnas andlösa panorama, rena bergsluften, terapeutiska varma källor, vackra stränder och orörda hav.