Karlovassi till Limnos färja

Karlovassi Limnos rutten ansluter Samos med Egeiska öarna. För tillfället finns det endast ett rederi som kör på denna rutt, Hellenic Seaways. Det finns överfarter upp till 1 gånger vecka med en resetid från ca 10 timmar 50 minuter.

Karlovassi Limnos seglingens varaktighet och frekvens kan variera från säsong till säsong, så vi skulle råda dig att göra en extra kontroll för att få den mest uppdaterade informationen.

Karlovassi - Limnos färjerederier

  • Hellenic Seaways
    • 1 Avgång per vecka 10 tim 50 min
    • Få pris

Karlovassi guide

Karlovassi är en stad på den grekiska ön Samos i nordegeiska havet. Staden ligger på norra sidan av ön och har en lång och rik historia inom näringsliv och kultur. Fram till början av 2000-talet var staden känd för sin garveri- och tobakstillverkning. I staden visar garverimuseet den långa traditionen av stadens garveri som går tillbaka till antiken. Museet visar de verktyg och metoder för läderbearbetning och visar besökarna var dussintals garverier var belägna i Samos under 2000-talet. Arkitektoniskt, har staden många fantastiska neoklassiska herrgårdar som kan ses tillsammans med resterna av de stora stenfabrikerna.

Då Karlovassi också är en ganska stor hamn finns det gott om färjeförbindelser till andra öar och till det grekiska fastlandet. Destinationer tillgängliga från Karlovassi inkluderar Pireus, Chios, Fournoi, Agios Kirikos, Evdilos, Syros och Kavala.