Grekland

Såhär bokar du färjor från Grekland till Egeiska öarna

Det finns manga valmöjligheter när det kommer till att välja färja från Grekland till Egeiska öarna. Det finns 3 färjerederier som tillsammans erbjuder 125 färjelinjer och förbinder till Ayios Kirikos till Fournoi, Fournoi till Ayios Kirikos, Pythagorio, Evdilos, Vathi, Chios, Limnos (Myrina) & Mytilene, Pythagorio till Fournoi & Ayios Kirikos, Fournoi till Ayios Kirikos, Pythagorio, Evdilos, Vathi, Chios, Limnos (Myrina) & Mytilene, Agathonisi till Pythagorio, Arkoi till Pythagorio, Patmos till Pythagorio, Ayios Kirikos, Fournoi, Chios, Limnos (Myrina), Mytilene & Vathi, Lipsi till Pythagorio, Ayios Kirikos & Fournoi, Kalymnos till Pythagorio, Ayios Kirikos & Fournoi, Kos till Pythagorio, Ayios Kirikos, Fournoi & Vathi & Patmos till Pythagorio, Ayios Kirikos, Fournoi, Chios, Limnos (Myrina), Mytilene & Vathi

Den snabbaste rutten mellan Grekland och Egeiska öarna är Ayios Kirikos till Fournoi med en seglingstid på ca 20 minuter. Med så många rutter att välja mellan så blir det enkelt att jämföra alla liknande rutter i en sökning så att du snabbt hittar det du letar efter.

Grekland-Egeiska öarna-färjekarta

Klicka här för karta

Färjor från Grekland till Egeiska öarna

Om Grekland:

Grekland är ett land i södra Europa som ligger på den södra delen av Balkanhalvön. Landet gränsar till Bulgarien, Makedonien, Albanien i norr och Turkiet i öster. Egeiska havet ligger öster om det grekiska fastlandet, medan Joniska havet ligger åt väster. Både delarna av östra Medelhavsområdet har ett stort antal öar.

Landet betraktas som vagga för den västerländska civilisationen och är födelseplatsen åt demokratin, Olympiska spelen, konst och teater. Grekland har en mycket lång och anmärkningsrik historia i kultur som har visat särskild inflytande i Europa, Nordafrika och Mellanöstern.

Idag är Grekland en utvecklad nation, medlem av Europeiska unionen sedan 1981 och även medlem i euroområdet sedan 2001.

Grekland har varit en av de mest populära turistmålen varje år, särskilt under sommarmånaderna får landets många vackra öar fullsatta av miljontals internationella besökare.

Om Egeiska öarna:

Egeiska öarna är en ögrupp i Egeiska havet, varav mesta delen hör till Grekland och resten hör till Turkiet.

Belägen emellan södra och östra sidan av Grekiska fastlandet och till vast om Turkiet, består den Egeiska öarna av sju grupper, nämligen de nordöstra Egeiska öarna, Sporades, Euboia, Argosaroniska öarna, Kykladerna, Dodekanisos och Kreta.

Öarna vid Egeiska havet har kristall klara vatten, heta källor, fästnings byar, rik historia, utsökta skaldjur och några av de vackraste stränderna i Grekland. Egeiska öarna vill utan tvekan erbjuda sina gäster än autentisk och minnesvärd upplevelse.

Liksom flesta ögrupper, är det populäraste alternativ av transportion färjan och i många fall det ända sättet att ta sig runt, och området har massor av olika färjebolag med anslutningar mellan portarna som är få i antalet.