Chios
Vathi
Färjor till Samos
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur

Färjor från Chios till Vathi

Vi erbjuder uppskattningsvis upp till 2 avångar i veckan mellan Chios och Vathi. Sträckan mellan Chios och Vathi trafikeras av Hellenic Seaways. Tidtabeller kan ändras beroende på när under året du ska resa. Använd vårt prisvertyg för att hitta uppdaterade priser och avgångstider för färjor mellan Chios och Vathi.

Tidtabeller Chios till Vathi

Färjor mellan Chios och Vathi avgår vanligtvis från Chios, ca 08:50. Överfarten tar ungefär 3h 12m.

Färjepriser mellan Chios och Vathi

Priserna på en överfast från Chios till Vathi varierar oftast mellan 152kr och 1684kr*. Genomsnittspriset är 677kr*. De billigaste priserna mellan Chios och Vathi är ca 166kr*. Genomsnittspriset för en fotpassagerare är 373kr*. Genomsnittspriset för en bil är 1422kr*.

Priserna varierar beroende på antalet passagerare, fordonstyp samt avgångstid. Dessa priser är baserade på sökningar gjorda under de senaste 30 dagarna och uppdaterades senast 21 Juli 2023.

Hur långt är det mellan Vathi och Chios?

Det är ungefär 68.8 miles (110.8km) eller 59.8 sjömil mellan Chios och Vathi.

Kan jag resa med bil mellan Chios och Vathi?

Ja, med Hellenic Seaways kan du resa med bil på sträckan mellan Chios och Vathi. Använd vårt prisverktyg för att hitta aktuella priser för att resa med bil mellan Chios och Vathi.

Kan jag resa som fotpassagerare mellan Chios och Vathi?

Ja, fotpassagerare kan resa med Hellenic Seaways mellan Chios och Vathi.

Chios till Vathi färjealternativ

För mer information, besök vår sida om Färjor från Egeiska öarna till Samos
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder
Chios - Vathi Sammanfattning av rutt
Land för avresa Grekland
Destination Land Grekland
Antal operatörer 1
Operatörer Hellenic Seaways
Genomsnittligt pris 723 kr.*
Genomsnittliga veckovisa avgångar 2
Genomsnittlig seglingstid 3h 10m
Snabbaste seglingstid 2h 35m
Första färjan 08:50
Sista färjan 13:30
Avstånd 59 nautiska mil

* Priserna kan komma att ändras, priserna är hämtade från de senaste 30 dagarna, senast uppdaterade 2023-08-01.

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Chios till Vathi?

  Färjeresan från Chios till Vathi tar ungefär 3h 25m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Chios - Vathi?

  1 färjebolag trafikerar sträckan mellan Chios och Vathi, dessa är
  • Hellenic Seaways
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Chios - Vathi?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Chios - Vathi, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.
 • Kan jag resa utan bil på färjan mellan Chios - Vathi?

  Ja, mellan Chios - Vathi kan du resan utan bil med
  • Hellenic Seaways
 • Kan jag ta med bilen på färjan mellan Chios - Vathi?

  Ja, du kan resa med bil mellan Chios - Vathi med
  • Hellenic Seaways
 • Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Chios - Vathi?

  Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
  • Hellenic Seaways

Guide till Chios

Chios är den femte största av de grekiska öarna i Egeiska havet och ligger cirka 7 km utanför den anatoliska kusten och separeras från Turkiet av Chios Strait. Chios stad är uppbyggd kring den gamla hamnen och det medeltida slottet, som byggdes under venetianskt och ottomanskt styre, med några lämningar som hittats och daterats till 2000 f Kr. Besöksattraktioner värda ett besök på ön är bl.a. Chios bysantinska museum, det arkeologiska museet i Chios, dess medeltida byar och 1100-talsklostret Nea Moni, som finns på UNESCO: s världsarvslista.

Chios är en bergig ö. Några dalar bildas i södra och östra delarna av ön. Pelineo Mountain ger utsikt över den norra delen av ön, med den högsta toppen, Profitis Helias, på 1,297 m. Ön är känd för sina pittoreska landskap och för sitt medelhavsklimat, med milda vintrar och låg nederbörd på sommaren.

Chios, och de övriga öarna i östra Egeiska havet, är generellt förbundna till hamnarna i Pireus och Rafina, Kykladerna inklusive Syros, Tinos, Mykonos och Andros och även till ön Rhodos. Din resa till och från ön kommer att vara antingen med vanlig färja eller Highspeed färja med restider på mellan 5 1/2 timmar och 9 1/2 timmar beroende på rederiet och resväg.


Guide till Vathi

Samos Town, eller Vathi, är huvudstad i den grekiska ön Samos, som ligger i norra Egeiska havet. Staden är belägen i den östra delen av ön och är byggd runt en hästsko-formad vik. Den gamla staden, Ano Vathi, är byggd som en amfiteater runt naturhamnen som är den största hamnen på ön. Besökare bör ta en promenad runt de smala gatorna i Vathi som har neoklassiska byggnader, ett arkeologiskt museum och butiker fyllda med autentiska hantverk och fina smycken. Alternativt kan du koppla in de autentiska tavernor och kaféer (kafenion) ligger runt viken. I de undantags Archaeological Museum besökare hittar den största bevarade exemplet på kouros skulptur. Den traditionella gamla staden kommer att förtrolla sina besökare med terrasse gator, venetiansk stil herrgårdar och gamla tid tavernor.

Från stadens hamn, fungerar färjetrafiken till det grekiska fastlandet och till många andra grekiska öar med konventionella och hög hastighet färjor. Destinationer inkluderar Pireus, Icaria, Chios, Mytiline, Kykladerna, öarna i North Aegean och Dodekanisos.


Chios till Vathi Tidtabeller för färjor

Färjetider mellan 27/11/2023 och 2023-12-03


Operatör Avgångstid Ankomsttid Restid Seglingsdagar
Hellenic Seaways 08:50 11:35 2 timmar 45 minuter Fre
Hellenic Seaways 11:05 13:40 2 timmar 35 minuter Mån

Ombord på färjorna

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.