Aten (Lavrio)
Mesta
Färjor till Egeiska öarna
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur

Färjor från Lavrio till Mesta (Chios)

Vi erbjuder uppskattningsvis upp till 1 avångar i veckan mellan Lavrio och Mesta (Chios). Sträckan mellan Lavrio och Mesta (Chios) trafikeras av SeaJets. Tidtabeller kan ändras beroende på när under året du ska resa. Använd vårt prisvertyg för att hitta uppdaterade priser och avgångstider för färjor mellan Lavrio och Mesta (Chios).

Tidtabeller Lavrio till Mesta (Chios)

Färjor mellan Lavrio och Mesta (Chios) avgår vanligtvis från Lavrio, ca 17:00. Överfarten tar ungefär 6h 0m.

Färjepriser mellan Lavrio och Mesta (Chios)

Priserna på en överfast från Lavrio till Mesta (Chios) varierar oftast mellan 566kr och 2415kr*. Genomsnittspriset är 1601kr*. De billigaste priserna mellan Lavrio och Mesta (Chios) är ca 332kr*. Genomsnittspriset för en fotpassagerare är 801kr*. Genomsnittspriset för en bil är 2305kr*.

Priserna varierar beroende på antalet passagerare, fordonstyp samt avgångstid. Dessa priser är baserade på sökningar gjorda under de senaste 30 dagarna och uppdaterades senast 21 Juli 2023.

Hur långt är det mellan Mesta (Chios) och Lavrio?

Det är ungefär 134.1 miles (215.8km) eller 116.5 sjömil mellan Lavrio och Mesta (Chios).

Kan jag resa med bil mellan Lavrio och Mesta (Chios)?

Ja, med SeaJets kan du resa med bil på sträckan mellan Lavrio och Mesta (Chios). Använd vårt prisverktyg för att hitta aktuella priser för att resa med bil mellan Lavrio och Mesta (Chios).

Kan jag resa som fotpassagerare mellan Lavrio och Mesta (Chios)?

Ja, fotpassagerare kan resa med SeaJets mellan Lavrio och Mesta (Chios).

Aten (Lavrio) till Mesta färjealternativ

För mer information, besök vår sida om Färjor från Aten till Egeiska öarna
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder
Lavrio - Mesta (Chios) Sammanfattning av rutt
Land för avresa Grekland
Destination Land Grekland
Antal operatörer 1
Operatörer SeaJets
Genomsnittligt pris 1544 kr.*
Genomsnittliga veckovisa avgångar 1
Genomsnittlig seglingstid 6h 0m
Första färjan 17:00
Avstånd 116 nautiska mil

* Priserna kan komma att ändras, priserna är hämtade från de senaste 30 dagarna, senast uppdaterade 2023-08-01.

De mest populära frågorna

Hur länge tar färjan från Lavrio till Mesta?

Färjeresan från Lavrio till Mesta tar ungefär 6h. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.

Vilka rederier trafikerar rutten mellan Lavrio - Mesta?

1 färjebolag trafikerar sträckan mellan Lavrio och Mesta, dessa är
  • SeaJets

Hur bokar jag färjebiljetter mellan Lavrio - Mesta?

Hos oss hittar du billiga färjor mellan Lavrio - Mesta, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.

Guide till Aten (Lavrio)

Lavrio eller Laurium som det ibland kallas, är en stad i Grekland som ligger i regionen Attika i södra delen av landet. Stadens historia är kopplad till silvergruvan som på den tiden var en viktig inkomstkälla för staten. Staden är belägen cirka 60 km sydost om Aten, Greklands huvudstad, och norr om Cape Sounio. Lavrio är en hamnstad som är mindre betydelsefull än närliggande Pireus och är en förort till Aten. Ett nätsystem för gator täcker bostadsområdet med hamnen i mitten av staden. Den är nu ansluten till den nya internationella flygplatsen Eleftherios Venizelos och Attika Odos motorväg. Närmaste städer är Sounion och Keratea.

Hamnen i Lavrio har passagerarfärjor, kommersiella båtar, yachter och fiskebåtar. Tack vare sitt läge så går det fortare för färjor som avgår från Lavrio hamn att ankomma till Kykladerna och östra Egeiska öarna och gör resan mycket bekvämare än att resa från en annan hamn. Från Lavrio kan färja kan tas till Kea (Tzia), Kythnos, Syros, Mykonos, Paros, Naxos, Ios, Sikinos, Folegandros, Kimolos, Milos, Amorgos, Kythnos, Tinos och Andros.


Guide till Mesta

Staden Mesta ligger på den grekiska ön Chios som ligger i nordöstra Egeiska havet. Det är känt som en av de mest sannolika födelseorterna av Homeros och även om de gamla matematiker Hippokrates och Enopides. Ön ligger mycket nära den turkiska kusten som bara är 3,5 nautiska miles från Cape Pounta för Erythrea Inland i Cesme. Chios är den femte största grekiska ön med en kustlinje på ca 210 km och en befolkning på cirka 54.000.

Den medeltida byn Mesta är en av de vackraste byarna på ön, som har bevarats som ett monument. Dess arbetade arkitektur med byn som byggs som ett slott har anor från den bysantinska perioden. Byns husen byggdes nära varandra för att skapa en skyddande mur som omger byn. De nuvarande invånarna i Mesta har fortfarande bevarat traditionerna av 14: e århundradet byn. Byns viktigaste anpassade sker under karnevalen festligheterna där "Agas" försök en satirisk replik av försöken som brukade ske under den turkiska ockupationen presenteras.


Lavrio till Mesta Tidtabeller för färjor

Färjetider mellan 17/06/2024 och 2024-06-23


Operatör Avgångstid Ankomsttid Restid Seglingsdagar
SeaJets 09:00 14:45 5 timmar 45 minuter Sön

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.