COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Lavrio - Mesta är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

Lavrio till Mesta färjealternativ

För mer information, besök vår sida om Färjor från Aten till Egeiska öarna

Rederier som åker mellan Lavrio och Mesta

Färja från Lavrio till Mesta

På Direct Ferries är vi helt opartiska och fokuserade på att hjälpa dig hitta de bästa priserna för Lavrio Mesta överfarter mellan Aten och Egeiska öarna snabbt och enkelt.

Använd vår Lavrio Mesta färjeguide för att hitta allt du behöver veta för att boka din resa till Egeiska öarna där seglingar på rutten Lavrio Mesta är inkluderade och där du också kan se om det finns erbjudanden på några andra rutter.

Jämför flera olika överfarter och seglingstider för färjor mellan Lavrio Mesta online nu genom att välja plats för avgång från sökfunktionen Lavrio Mesta Tider & Priser och klicka på sök.

Guide till Lavrio

Lavrio eller Laurium som det ibland kallas, är en stad i Grekland som ligger i regionen Attika i södra delen av landet. Stadens historia är kopplad till silvergruvan som på den tiden var en viktig inkomstkälla för staten. Staden är belägen cirka 60 km sydost om Aten, Greklands huvudstad, och norr om Cape Sounio. Lavrio är en hamnstad som är mindre betydelsefull än närliggande Pireus och är en förort till Aten. Ett nätsystem för gator täcker bostadsområdet med hamnen i mitten av staden. Den är nu ansluten till den nya internationella flygplatsen Eleftherios Venizelos och Attika Odos motorväg. Närmaste städer är Sounion och Keratea.

Hamnen i Lavrio har passagerarfärjor, kommersiella båtar, yachter och fiskebåtar. Tack vare sitt läge så går det fortare för färjor som avgår från Lavrio hamn att ankomma till Kykladerna och östra Egeiska öarna och gör resan mycket bekvämare än att resa från en annan hamn. Från Lavrio kan färja kan tas till Kea (Tzia), Kythnos, Syros, Mykonos, Paros, Naxos, Ios, Sikinos, Folegandros, Kimolos, Milos, Amorgos, Kythnos, Tinos och Andros.


Guide till Mesta

Mesta är en by på den grekiska ön Chios.
Byggd som en fästning för att avvärja pirater har byn varit anmärkningsvärt bevarad. De smala labyrintliknande gator är omgivna av tjocka väggar och torn på omgivande kullar kan användas för att signalera uppkomsten av anfallare.
Den nuvarande kyrkan i ärkeänglarna tornar upp sig över byn och har en märklig historia och vacker ikonografi.