Thessaloniki
Mytilene
Färjor till Lesbos
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur
Thessaloniki - Mytilene är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Färja från Thessaloniki till Mytilene

Thessaloniki Mytilene-rutten går mellan Grekland och Lesbos och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Hellenic Seaways trafikerar den här sträckan upp till 1 gånger per vecka med en restid på runt 9 timmar 55 minuter när SeaJets servicen kör upp till 1 gånger per vecka med en resetid från 6 timmar 45 minuter.

Det finns totalt 2 linjer att välja på vecka om du vill åka Thessaloniki Mytilene-rutten mellan Grekland och Lesbos. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

För mer information, besök vår sida om Färjor från Grekland till Lesbos
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Thessaloniki till Mytilene?

  Färjeresan från Thessaloniki till Mytilene tar ungefär 8h 20m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vad kostar färjan från Thessaloniki till Mytilene?

  Priserna för färjan mellan Thessaloniki - Mytilene varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 101 €.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Thessaloniki - Mytilene?

  2 populära färjebolag trafikerar sträckan mellan Thessaloniki och Mytilene, dessa är
  • Hellenic Seaways
  • SeaJets
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Thessaloniki - Mytilene?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Thessaloniki - Mytilene, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.
 • Kan jag resa utan bil på färjan mellan Thessaloniki - Mytilene?

  Ja, mellan Thessaloniki - Mytilene kan du resan utan bil med
  • Hellenic Seaways
  • SeaJets
 • Kan jag ta med bilen på färjan mellan Thessaloniki - Mytilene?

  Ja, du kan resa med bil mellan Thessaloniki - Mytilene med
  • Hellenic Seaways
  • SeaJets
 • Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Thessaloniki - Mytilene?

  Nej, husdjur är inte tillåtna ombord på färjorna.
 • Vad är avståndet från Thessaloniki till Mytilene?

  Det är uppskattningsvis 233 sjömil mellan Thessaloniki och Mytilene.

Guide till Thessaloniki

Thessaloniki är den näst största staden i Grekland och är huvudstad i Makedonienregionen i Grekland. Thessaloniki ligger på den norra utkanten av Thermaikosbukten på sin östra kust och är bunden av Mount Chortiatis på sydost. Staden kan spåra sitt ursprung tillbaka till 315 f.Kr. då det grundades av Kassander av Makedonien. Staden blev en viktig stad under romartiden och sedan blev den näst största och rikaste staden i det bysantinska riket. Staden har många bysantinska monument för besökarna att utforska inklusive Paleochristian och bysantinska monument i Thessaloniki, som har förklarats ett världsarv av UNESCO. Det finns också ett antal romerska, ottomanska och sefardiska judiska monument i staden. Thessaloniki är den kulturella huvudstaden i landet. Stadens största teatrar, som drivs av National Theatre of Northern Greece som bildades 1961, omfattar Theatre of the Society of Macedonian Studies, där Nationalteatern är baserad, Kungliga teatern (Vasiliko Theatro), Moni Lazariston, jordteatern och skogsteatern, båda amfiteatrar med utomhusscener med utsikt över staden.

Faciliteterna i hamnen inkluderar offentliga telefoner, bagagevagnar, informationskiosker, väntrum, och caféer. Passagerarterminalen ligger vid hamninloppet i en neoklassisk byggnad och är tillgänglig för personer med funktionshinder och personal kommer att hjälpa passagerare med boarding om det behövs. Färjetrafik från hamnen avgår till Varthi via Lemnos, Mitilini och Chios och sedan vidare till Kavala.


Guide till Mytilene

Den antika grekiska staden Mytilene är huvudstaden och hamnen på ön Lesbos som ligger i nordöstra Egeiska havet. I det ögonblick du anländer till den stora porten kommer staden Mytilene vinna ditt hjärta med sin känsla av det ljuva livet. Öns huvudstad byggdes på sju kullar och krönt av Gateluzzi fästningen har viktiga funktioner bevarade från sin strålande förflutna och dess enastående kulturhistoria. Det är en livlig stad med ett livligt nattliv och Mytilene uppfyller alla behov och önskan i form av hotell, restauranger och rekreation.

Dess emblem är den majestätiska Gateluzzi slottet kyrkan Agios Therapon med sin imponerande kupol och vid kanten av hamnen Frihetsgudinnan. En klassisk mötesplats för lokalbefolkningen är området runt Sappho Torget och den andra hälften av hästskon på den nya södra hamnen med sina trendiga barer och kaféer som drar publik från första sak på morgonen.

Mytilene har en hamn med färjor till de närliggande öarna Lemnos Chios och Ayvalik och ibland Dikili i Turkiet. Hamnen tjänar också fastlands städerna Pireus Aten och Thessaloniki.


Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.