Thessaloniki
Mytilene
Färjor till Lesbos
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur

Färjor från Thessaloniki till Mytilene

Vi erbjuder uppskattningsvis upp till 1 avångar i veckan mellan Thessaloniki och Mytilene. Denna sträcka trafikeras av 2 rederier, Hellenic Seaways & SeaJets. Tidtabeller kan ändras beroende på när under året du ska resa. Använd vårt prisvertyg för att hitta uppdaterade priser och avgångstider för färjor mellan Thessaloniki och Mytilene.

Tidtabeller Thessaloniki till Mytilene

Färjor mellan Thessaloniki och Mytilene avgår vanligtvis från Thessaloniki, ca 07:00. Överfarten tar ungefär 10h 13m.

Färjepriser mellan Thessaloniki och Mytilene

Priserna på en överfast från Thessaloniki till Mytilene varierar oftast mellan 420kr och 6075kr*. Genomsnittspriset är 2206kr*. De billigaste priserna mellan Thessaloniki och Mytilene är ca 433kr*. Genomsnittspriset för en fotpassagerare är 975kr*. Genomsnittspriset för en bil är 4804kr*.

Priserna varierar beroende på antalet passagerare, fordonstyp samt avgångstid.

Hur långt är det mellan Mytilene och Thessaloniki?

Det är ungefär 268.3 miles (431.8km) eller 233.2 sjömil mellan Thessaloniki och Mytilene.

Kan jag resa med bil mellan Thessaloniki och Mytilene?

Ja, med Hellenic Seaways, SeaJets kan du resa med bil på sträckan mellan Thessaloniki och Mytilene. Använd vårt prisverktyg för att hitta aktuella priser för att resa med bil mellan Thessaloniki och Mytilene.

Kan jag resa som fotpassagerare mellan Thessaloniki och Mytilene?

Ja, fotpassagerare kan resa med Hellenic Seaways, SeaJets mellan Thessaloniki och Mytilene.

För mer information, besök vår sida om Färjor från Grekland till Lesbos
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder
Thessaloniki - Mytilene Sammanfattning av rutt
Land för avresa Grekland
Destination Land Grekland
Antal operatörer 2
Operatörer Hellenic Seaways & SeaJets
Genomsnittligt pris 2256 kr.*
Genomsnittliga veckovisa avgångar 1
Genomsnittlig seglingstid 10h 13m
Snabbaste seglingstid 9h 55m
Första färjan 07:00
Sista färjan 21:00
Avstånd 233 nautiska mil

* Priserna kan komma att ändras, priserna är hämtade från de senaste 30 dagarna, senast uppdaterade 2024-04-02.

De mest populära frågorna

Hur länge tar färjan från Thessaloniki till Mytilene?

Färjeresan från Thessaloniki till Mytilene tar ungefär 10h 07m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.

Vad kostar färjan från Thessaloniki till Mytilene?

Priserna för färjan mellan Thessaloniki - Mytilene varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 191 €. Priset är exklusive bokningsavgifter.

Vilka rederier trafikerar rutten mellan Thessaloniki - Mytilene?

2 populära färjebolag trafikerar sträckan mellan Thessaloniki och Mytilene, dessa är
  • Hellenic Seaways
  • SeaJets

Hur bokar jag färjebiljetter mellan Thessaloniki - Mytilene?

Hos oss hittar du billiga färjor mellan Thessaloniki - Mytilene, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.

Vad är avståndet från Thessaloniki till Mytilene?

Det är uppskattningsvis 233 sjömil mellan Thessaloniki och Mytilene.

Guide till Thessaloniki

Thessaloniki är den näst största staden i Grekland och är huvudstad i Makedonienregionen i Grekland. Thessaloniki ligger på den norra utkanten av Thermaikosbukten på sin östra kust och är bunden av Mount Chortiatis på sydost. Staden kan spåra sitt ursprung tillbaka till 315 f.Kr. då det grundades av Kassander av Makedonien. Staden blev en viktig stad under romartiden och sedan blev den näst största och rikaste staden i det bysantinska riket. Staden har många bysantinska monument för besökarna att utforska inklusive Paleochristian och bysantinska monument i Thessaloniki, som har förklarats ett världsarv av UNESCO. Det finns också ett antal romerska, ottomanska och sefardiska judiska monument i staden. Thessaloniki är den kulturella huvudstaden i landet. Stadens största teatrar, som drivs av National Theatre of Northern Greece som bildades 1961, omfattar Theatre of the Society of Macedonian Studies, där Nationalteatern är baserad, Kungliga teatern (Vasiliko Theatro), Moni Lazariston, jordteatern och skogsteatern, båda amfiteatrar med utomhusscener med utsikt över staden.

Faciliteterna i hamnen inkluderar offentliga telefoner, bagagevagnar, informationskiosker, väntrum, och caféer. Passagerarterminalen ligger vid hamninloppet i en neoklassisk byggnad och är tillgänglig för personer med funktionshinder och personal kommer att hjälpa passagerare med boarding om det behövs. Färjetrafik från hamnen avgår till Varthi via Lemnos, Mitilini och Chios och sedan vidare till Kavala.


Guide till Mytilene

Den antika grekiska staden Mytilene är huvudstaden och hamnen på ön Lesbos som ligger i nordöstra Egeiska havet. I det ögonblick du anländer till den stora porten kommer staden Mytilene vinna ditt hjärta med sin känsla av det ljuva livet. Öns huvudstad byggdes på sju kullar och krönt av Gateluzzi fästningen har viktiga funktioner bevarade från sin strålande förflutna och dess enastående kulturhistoria. Det är en livlig stad med ett livligt nattliv och Mytilene uppfyller alla behov och önskan i form av hotell, restauranger och rekreation.

Dess emblem är den majestätiska Gateluzzi slottet kyrkan Agios Therapon med sin imponerande kupol och vid kanten av hamnen Frihetsgudinnan. En klassisk mötesplats för lokalbefolkningen är området runt Sappho Torget och den andra hälften av hästskon på den nya södra hamnen med sina trendiga barer och kaféer som drar publik från första sak på morgonen.

Mytilene har en hamn med färjor till de närliggande öarna Lemnos Chios och Ayvalik och ibland Dikili i Turkiet. Hamnen tjänar också fastlands städerna Pireus Aten och Thessaloniki.


Thessaloniki till Mytilene Tidtabeller för färjor

Färjetider mellan 10/06/2024 och 2024-06-16


Operatör Avgångstid Ankomsttid Restid Seglingsdagar
Hellenic Seaways 16:00 05:05 13 timmar 5 minuter Mån

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.