Lavrio
Agios Efstratios
Färjor till Egeiska öarna
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur
Lavrio - Agios Efstratios är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Färja från Lavrio till Agios Efstratios

Lavrio Agios Efstratios-rutten går mellan Aten och Egeiska öarna och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Hellenic Seaways trafikerar den här sträckan upp till 6 gånger per vecka med en restid på runt 7 timmar 30 minuter när SeaJets servicen kör upp till 4 gånger per vecka med en resetid från 7 timmar 30 minuter.

Det finns totalt 10 linjer att välja på vecka om du vill åka Lavrio Agios Efstratios-rutten mellan Aten och Egeiska öarna. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

För mer information, besök vår sida om Färjor från Aten till Egeiska öarna
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Lavrio till Agios Efstratios?

  Färjeresan från Lavrio till Agios Efstratios tar ungefär 7h 30m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vad kostar färjan från Lavrio till Agios Efstratios?

  Priserna för färjan mellan Lavrio - Agios Efstratios varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 87 €.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Lavrio - Agios Efstratios?

  2 populära färjebolag trafikerar sträckan mellan Lavrio och Agios Efstratios, dessa är
  • Hellenic Seaways
  • SeaJets
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Lavrio - Agios Efstratios?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Lavrio - Agios Efstratios, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.
 • Kan jag resa utan bil på färjan mellan Lavrio - Agios Efstratios?

  Ja, mellan Lavrio - Agios Efstratios kan du resan utan bil med
  • Hellenic Seaways
  • SeaJets
 • Kan jag ta med bilen på färjan mellan Lavrio - Agios Efstratios?

  Ja, du kan resa med bil mellan Lavrio - Agios Efstratios med
  • Hellenic Seaways
  • SeaJets
 • Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Lavrio - Agios Efstratios?

  Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
  • Hellenic Seaways
 • Vad är avståndet från Lavrio till Agios Efstratios?

  Det är uppskattningsvis 114 sjömil mellan Lavrio och Agios Efstratios.

Guide till Lavrio

Lavrio eller Laurium som det ibland kallas, är en stad i Grekland som ligger i regionen Attika i södra delen av landet. Stadens historia är kopplad till silvergruvan som på den tiden var en viktig inkomstkälla för staten. Staden är belägen cirka 60 km sydost om Aten, Greklands huvudstad, och norr om Cape Sounio. Lavrio är en hamnstad som är mindre betydelsefull än närliggande Pireus och är en förort till Aten. Ett nätsystem för gator täcker bostadsområdet med hamnen i mitten av staden. Den är nu ansluten till den nya internationella flygplatsen Eleftherios Venizelos och Attika Odos motorväg. Närmaste städer är Sounion och Keratea.

Hamnen i Lavrio har passagerarfärjor, kommersiella båtar, yachter och fiskebåtar. Tack vare sitt läge så går det fortare för färjor som avgår från Lavrio hamn att ankomma till Kykladerna och östra Egeiska öarna och gör resan mycket bekvämare än att resa från en annan hamn. Från Lavrio kan färja kan tas till Kea (Tzia), Kythnos, Syros, Mykonos, Paros, Naxos, Ios, Sikinos, Folegandros, Kimolos, Milos, Amorgos, Kythnos, Tinos och Andros.


Guide till Agios Efstratios

Agios Efstratios är en liten ö i utkanten av Egeiska havet och ligger cirka 80 km nordväst om ön Lesbos och 30 km söder om ön Lemnos. Den enda byn på ön ligger i dalen som bildats av två torkade flodbäddar. Fram till jordbävningen 1968 var det där lokalbefolkningen hade sina grönsaker och fruktträdgårdar. Den gamla byn ligger högst upp på toppen av kullen, ovanför hamnen, med stenhus, två eller tre våningar traditionella hus. Men efter jordbävningen tvingades invånarna av militärregeringen att flytta till enhetliga hem och överge sitt gamla "Chora". Tack och lov räddades en del av stenhusen från fullständig förstörelse; dessa återställdes av lokalbefolkningen i Agios Efstratios. En av dem, den Marasleios School of 1909, inrymmer nu Museum of Democracy. Samtidigt på ön kan besökarna se ruinerna av den antika staden på en kulle i Agios Minas, kyrkorna Christos, Agios Nikolaos och Agios Vasileios, byggd 1727.

Agios Efstratios är ansluten till hamnen i Pireus och till de närliggande Sporadiska öarna Skopelos, Alonnisos, Skyros etc. Det finns också färjeförbindelser från Agios Efstratios till öarna i norra Egeiska havet via en tredje ö och till hamnarna i Thessaloniki, Kavala och Alexandroupoli. Färjan till Agios Efstratios tar ca 5-10,5 timmar beroende på hur många hamnar färjan åker förbi.


Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.