Cesme till Chios färja

Cesme Chios rutten ansluter Turkiet med Egeiska öarna och körs för tillfället av 2 rederier. Ertürk Lines service kör upp till 7 gånger per vecka med en resetid på runt 20 minuter när Turyol servicen kör upp till 3 gånger per dag med en resetid från 30 min.

Så det är kombinerat 28 överfarter som erbjuds vecka på Cesme Chios rutten mellan Turkiet och Egeiska öarna. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Cesme - Chios färjerederier

  • Ertürk Lines
    • 7 Avgångar per vecka 20 min
    • Få pris
  • Turyol
    • 3 Avgångar per dag 30 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Cesme Chios

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Cesme Chios är en bil och 2 passagerare.

Cesme guide

Cesme är en kuststad i Turkiet och ligger på udden av halvön med samma namn. Staden är en populär semesterort och ligger ca 85 km väster om Izmir, den största staden i Aegeanregionen i Turkiet. Namnet "Çesme" betyder "fontän" och kan eventuellt härstamma ifrån de många ottomanska fontänerna som finns utspridda i staden. Staden domineras av Cesme slot och har många attraktioner för besökare. I närheten av slotted ligger Ottoman caravanserai som byggdes på 1400-talet och är nu ett boutiquehotell. Längs några av bakgatorna i staden finns gamla traditionella ottomanska hus, liksom Sakiz husliknande bostäder med annorlunda utseende, för intresserade strövare.

Det finns två dagliga färjor till och från Çesme från den grekiska ön Chios med en rested på drygt en timme. Vissa kryssningsfartyg stannar vid Çesme, normalt från juni till oktober.

Chios guide

Den grekiska ön Chios är en av de öar som ligger i nordöstra egeiska havet, mycket nära Turkiet och mittemot Erithrea halvön och skild från Chios Strait. Ön sträcker sig till 842 kvadratkilometer och har en befolkning på cirka 54.000 personer. Omkring hälften av öns befolkning bor i öns huvudstad, Chios. Platser värda att besöka på ön inkluderar bysantinska museet, som är inrymt i en gammal ottomansk moské, där du kan se en perfekt kopia av den berömda Delacroix målning "massakern på Chios". Där finns också den berömda "Korais" bibliotek med personliga samling av Adamantios Korais bland sina 1.300 historiska volymer och Marinmuseum, där besökarna kan se exakt kopior av segelfartyg och ångbåtar. Promenera genom de pittoreska smala gatorna I Kaloplitis och förundras över fartygsägarnas herrgårdar, och gå hela vägen till Tampákika, där du kan se de majestätiska fabriker i de gamla garverier och Ioustiniani Palace.

Från Chios går turbåtar till Piraeus, Thessaloniki, Kavala, Rhodos, Samos, Lemnos, Mytilene, Oinousses, Psara och Cesme.