COVID-19 Update Click here to visit our dedicated page for further information on the COVID-19 situation, including vouchers, cancellations, refunds and sailing changes.

Cesme - Chios är en av de mest populära linjerna och biljetterna tar ofta slut under högsäsong
Tips: Vänta inte tills det är försent! Boka nu för att försäkra dig om att du kommer med den avgången du tänkt dig.

Varför använda
Direct Ferries?

3325 färjerutter och 764 hamnar runt om i världen

Över 2,5 miljoner nöjda kunder

Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter

Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

För mer information, besök vår sida om Färjor från Turkiet till Egeiska öarna

Rederier som åker mellan Cesme och Chios

    • 7 Sailings Weekly 20 min
    • Get price
    • 3 Sailings Daily 30 min
    • Get price

Färja från Cesme till Chios

Cesme Chios-rutten går mellan Turkiet och Egeiska öarna och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Ertürk Lines trafikerar den här sträckan upp till 7 gånger per vecka med en restid på runt 20 minuter när Turyol servicen kör upp till 3 gånger per dag med en resetid från 30 minuter.

Det finns totalt 28 linjer att välja på vecka om du vill åka Cesme Chios-rutten mellan Turkiet och Egeiska öarna. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Guide till Cesme

Cesme är en kuststad i Turkiet och ligger på udden av halvön med samma namn. Staden är en populär semesterort och ligger ca 85 km väster om Izmir, den största staden i Aegeanregionen i Turkiet. Namnet "Çesme" betyder "fontän" och kan eventuellt härstamma ifrån de många ottomanska fontänerna som finns utspridda i staden. Staden domineras av Cesme slot och har många attraktioner för besökare. I närheten av slotted ligger Ottoman caravanserai som byggdes på 1400-talet och är nu ett boutiquehotell. Längs några av bakgatorna i staden finns gamla traditionella ottomanska hus, liksom Sakiz husliknande bostäder med annorlunda utseende, för intresserade strövare.

Det finns två dagliga färjor till och från Çesme från den grekiska ön Chios med en rested på drygt en timme. Vissa kryssningsfartyg stannar vid Çesme, normalt från juni till oktober.


Guide till Chios

Den grekiska ön Chios är en av de öar som ligger i nordöstra egeiska havet, mycket nära Turkiet och mittemot Erithrea halvön och skild från Chios Strait. Ön sträcker sig till 842 kvadratkilometer och har en befolkning på cirka 54.000 personer. Omkring hälften av öns befolkning bor i öns huvudstad, Chios. Platser värda att besöka på ön inkluderar bysantinska museet, som är inrymt i en gammal ottomansk moské, där du kan se en perfekt kopia av den berömda Delacroix målning "massakern på Chios". Där finns också den berömda "Korais" bibliotek med personliga samling av Adamantios Korais bland sina 1.300 historiska volymer och Marinmuseum, där besökarna kan se exakt kopior av segelfartyg och ångbåtar. Promenera genom de pittoreska smala gatorna I Kaloplitis och förundras över fartygsägarnas herrgårdar, och gå hela vägen till Tampákika, där du kan se de majestätiska fabriker i de gamla garverier och Ioustiniani Palace.

Från Chios går turbåtar till Piraeus, Thessaloniki, Kavala, Rhodos, Samos, Lemnos, Mytilene, Oinousses, Psara och Cesme.