Ikaria

Såhär bokar du färjor från Ikaria till Egeiska öarna

Det finns manga valmöjligheter när det kommer till att välja färja från Ikaria till Egeiska öarna. Det finns 2 färjerederier som tillsammans erbjuder 11 färjelinjer och förbinder till Ayios Kirikos till Fournoi, Evdilos till Vathi, Fournoi, Chios, Limnos (Myrina) & Mytilene, Ayios Kirikos till Fournoi, Pythagorio, Vathi, Chios, Limnos (Myrina) & Mytilene & Evdilos till Vathi, Fournoi, Chios, Limnos (Myrina) & Mytilene

Den snabbaste rutten mellan Ikaria och Egeiska öarna är Ayios Kirikos till Fournoi med en seglingstid på ca 20 minuter. Med så många rutter att välja mellan så blir det enkelt att jämföra alla liknande rutter i en sökning så att du snabbt hittar det du letar efter.

Ikaria-Egeiska öarna-färjekarta

Klicka här för karta

Om Ikaria:

Ikaria är en grekisk ö i Egeiska havet som ligger ca 19 km sydväst om ön Samos.
Ön är uppkallad efter Ikarus från den grekiska mytologin, som flög för nära solen och störtade i havet.
Ikaria är runt 40 km lång och 8 km på bredaste stället.

Ikaria anses vara en av världens fem "Blue Zones" - platser där befolkningen regelbundet lever till hög ålder. Möjligen på grund av öarnas andlösa panorama, rena bergsluften, terapeutiska varma källor, vackra stränder och orörda hav.

Om Egeiska öarna:

Egeiska öarna är en ögrupp i Egeiska havet, varav mesta delen hör till Grekland och resten hör till Turkiet.

Belägen emellan södra och östra sidan av Grekiska fastlandet och till vast om Turkiet, består den Egeiska öarna av sju grupper, nämligen de nordöstra Egeiska öarna, Sporades, Euboia, Argosaroniska öarna, Kykladerna, Dodekanisos och Kreta.

Öarna vid Egeiska havet har kristall klara vatten, heta källor, fästnings byar, rik historia, utsökta skaldjur och några av de vackraste stränderna i Grekland. Egeiska öarna vill utan tvekan erbjuda sina gäster än autentisk och minnesvärd upplevelse.

Liksom flesta ögrupper, är det populäraste alternativ av transportion färjan och i många fall det ända sättet att ta sig runt, och området har massor av olika färjebolag med anslutningar mellan portarna som är få i antalet.