Rhodos till Patmos färja

Rhodos Patmos rutten ansluter Dodekanisos med Dodekanisos och körs för tillfället av 2 rederier. Blue Star Ferries service kör upp till 4 gånger per vecka med en resetid på runt 6 timmar 35 minuter när Dodekanisos Seaways servicen kör upp till 5 gånger per vecka med en resetid från 4 tim 5 min.

Så det är kombinerat 9 överfarter som erbjuds vecka på Rhodos Patmos rutten mellan Dodekanisos och Dodekanisos. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Rhodos - Patmos färjerederier

  • Blue Star Ferries
    • 4 Avgångar per vecka 6 tim 35 min
    • Få pris
  • Dodekanisos Seaways
    • 5 Avgångar per vecka 4 tim 5 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Rhodos Patmos

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Rhodos Patmos är en bil och 2 passagerare.

Rhodos guide

Rhodos är en grekisk ö som ligger i östra Egeiska havet och är den största av Tolvöarna. Ön ligger nordöst om ön Kreta och sydost om den grekiska huvudstaden Aten. Den ligger också strax utanför kusten i Turkiet. Huvudstaden på ön kallas också Rhodos. Utanför staden Rhodos finns massor med små byar och badorter, bland dem Faliraki, Lindos, Kremasti, Haraki, Pefkos, Archangelos, Afantou, Koskinou, Embona (Attavyros), Paradisi och Trianta (Ialysos).

När du ankommer till en av de största medeltida städerna i Europa genom Gate of Freedom, blir det snart uppenbart att Gamla stan i Rhodos är en mosaik av olika kulturer och civilisationer. Sällan har en besökare chansen att promenera inom medeltida murar och utforska tjugofyra århundraden av historia. De fascinerande medeltida fästningsliknande byggnaderna, bastionerna, murarna, grindarna, smala gränderna, minareterna, gamla husen, fontänerna, lugna och livliga torgen gör att det känns som om du har klivit tillbaka till medeltiden.

Rhodos är ansluten med färja med dagliga avgångar till Pireus, genom konventionella och höghastighetsbåtar. Under sommarmånaderna är Rhodos också ansluten till resten av de Dodekanesiska öarna, tillsammans med Kreta och Kykladerna.

Patmos guide

Den grekiska ön Patmos är en del av Dodekaneserna ögrupp och ligger i Egeiska havet, strax utanför den västra kusten av Turkiet. Så snart du anländer på Patmos och tar första steget färjan, blir det genast uppenbart att denna ö verkligen har något alldeles speciellt att erbjuda besökare. Den livliga hamnstad på Patmos är Skala och ett antal av öns mest populära attraktioner ligger i eller runt staden. Norr om Sakala, är Meloi Beach helt skuggad av träd och är mycket vacker. Klostret St John, i byn Hora, är också av intresse för många besökare, tillsammans med oräkneliga vitkalkade hus i närheten. En annan populär attraktion på ön är The Cave of Apocalypse som tros ha varit den heliga grottan där Saint Ioannis hörde Guds röst och skrev Uppenbarelseboken. I grottan kan besökarna beundra korset graverade av Saint Ioannis, liksom de tre små sprickor på berget genom vilken Guds röst kom, symboliserar järneken Treenigheten.