Patmos till Symi färja

Patmos Symi rutten ansluter Dodekanisos med Dodekanisos och körs för tillfället av 2 rederier. Blue Star Ferries service kör upp till 1 gånger per vecka med en resetid på runt 6 timmar 45 minuter när Dodekanisos Seaways servicen kör upp till 4 gånger per vecka med en resetid från 3 tim 55 min.

Så det är kombinerat 5 överfarter som erbjuds vecka på Patmos Symi rutten mellan Dodekanisos och Dodekanisos. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Patmos - Symi färjerederier

  • Blue Star Ferries
    • 1 Avgång per vecka 6 tim 45 min
    • Få pris
  • Dodekanisos Seaways
    • 4 Avgångar per vecka 3 tim 55 min
    • Få pris

Patmos guide

Patmos är en grekisk ö som ligger i Egeiska havet och är en av de nordligaste i Dodekanesernas ögrupp. Ön ligger strax utanför västkusten av Turkiet och öns huvudstad är Chora och hamnen ligger i staden Skala. Patmos är känd som "Island of the Apocalypse" och lockar turister från hela världen just av denna anledning. Det är dock en mycket pittoresk ö, med traditionella vita hus, kristallklart vatten, pulserande nattliv och gastronomiska överraskningar. En stor attraktion på ön är The Cave of Apocalypse som tros ha varit den heliga grottan där Saint Ioannis hörde Guds röst och skrev Uppenbarelseboken. I grottan kan besökarna beundra korset graverat av Saint Ioannis, liksom de tre små sprickor på berget genom vilket Guds röst kom, och symboliserar den heliga treenigheten.

Patmos är ansluten med färja till Pireus, de andra öarna i Dodekaneserna och även med andra öar i Egeiska havet, som Samos och Ikaria. Med färjan från Pireus tar det ca 7 timmar att nå hamnen i Patmos. Resan till de närliggande öarna i Dodekaneserna ta ca 1-1,5 timmar, medan resor från Ikaria eller Samos tar lite längre tid.