Färja från Patmos till Symi

Patmos Symi-rutten går mellan Dodekanisos och Dodekanisos och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Blue Star Ferries trafikerar den här sträckan upp till 2 gånger per vecka med en restid på runt 6 timmar 25 minuter när Dodekanisos Seaways servicen kör upp till 5 gånger per vecka med en resetid från 3 tim 40 min.

Det finns totalt 7 linjer att välja på vecka om du vill åka Patmos Symi-rutten mellan Dodekanisos och Dodekanisos. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Patmos och Symi

  • Blue Star Ferries
    • 2 avgångar per vecka 6 tim 25 min
    • Få pris
  • Dodekanisos Seaways
    • 5 avgångar per vecka 3 tim 40 min
    • Få pris

Guide till Patmos

Patmos är en grekisk ö som ligger i Egeiska havet och är en av de nordligaste i Dodekanesernas ögrupp. Ön ligger strax utanför västkusten av Turkiet och öns huvudstad är Chora och hamnen ligger i staden Skala. Patmos är känd som "Island of the Apocalypse" och lockar turister från hela världen just av denna anledning. Det är dock en mycket pittoresk ö, med traditionella vita hus, kristallklart vatten, pulserande nattliv och gastronomiska överraskningar. En stor attraktion på ön är The Cave of Apocalypse som tros ha varit den heliga grottan där Saint Ioannis hörde Guds röst och skrev Uppenbarelseboken. I grottan kan besökarna beundra korset graverat av Saint Ioannis, liksom de tre små sprickor på berget genom vilket Guds röst kom, och symboliserar den heliga treenigheten.

Patmos är ansluten med färja till Pireus, de andra öarna i Dodekaneserna och även med andra öar i Egeiska havet, som Samos och Ikaria. Med färjan från Pireus tar det ca 7 timmar att nå hamnen i Patmos. Resan till de närliggande öarna i Dodekaneserna ta ca 1-1,5 timmar, medan resor från Ikaria eller Samos tar lite längre tid.