Santorini (Thira)
Rhodos
Färjor till Dodekanisos
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur

Färjor från Thira (Santorini) till Rhodos

Vi erbjuder uppskattningsvis upp till 2 avångar i veckan mellan Thira (Santorini) och Rhodos. Denna sträcka trafikeras av 2 rederier, Anek Lines & Blue Star Ferries. Tidtabeller kan ändras beroende på när under året du ska resa. Använd vårt prisvertyg för att hitta uppdaterade priser och avgångstider för färjor mellan Thira (Santorini) och Rhodos.

Tidtabeller Thira (Santorini) till Rhodos

Färjor mellan Thira (Santorini) och Rhodos avgår vanligtvis från Thira (Santorini), ca 01:00. Överfarten tar ungefär 13h 59m.

Färjepriser mellan Thira (Santorini) och Rhodos

Priserna på en överfast från Thira (Santorini) till Rhodos varierar oftast mellan 304kr och 1242kr*. Genomsnittspriset är 815kr*. De billigaste priserna mellan Thira (Santorini) och Rhodos är ca 318kr*. Genomsnittspriset för en fotpassagerare är 787kr*. Genomsnittspriset för en bil är 2457kr*.

Priserna varierar beroende på antalet passagerare, fordonstyp samt avgångstid. Dessa priser är baserade på sökningar gjorda under de senaste 30 dagarna och uppdaterades senast 21 Juli 2023.

Hur långt är det mellan Rhodos och Thira (Santorini)?

Det är ungefär 193.7 miles (311.7km) eller 168.3 sjömil mellan Thira (Santorini) och Rhodos.

Kan jag resa med bil mellan Thira (Santorini) och Rhodos?

Ja, med Anek Lines, Blue Star Ferries kan du resa med bil på sträckan mellan Thira (Santorini) och Rhodos. Använd vårt prisverktyg för att hitta aktuella priser för att resa med bil mellan Thira (Santorini) och Rhodos.

Kan jag resa som fotpassagerare mellan Thira (Santorini) och Rhodos?

Ja, fotpassagerare kan resa med Anek Lines, Blue Star Ferries mellan Thira (Santorini) och Rhodos.

För mer information, besök vår sida om Färjor från Kykladerna till Dodekanisos
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder
Santorini (Thira) - Rhodes Sammanfattning av rutt
Land för avresa Grekland
Destination Land Grekland
Antal operatörer 2
Operatörer Anek Lines & Blue Star Ferries
Genomsnittligt pris 788 kr.*
Genomsnittliga veckovisa avgångar 2
Genomsnittlig seglingstid 14h 0m
Snabbaste seglingstid 12h 10m
Första färjan 01:00
Avstånd 168 nautiska mil

* Priserna kan komma att ändras, priserna är hämtade från de senaste 30 dagarna, senast uppdaterade 2023-08-01.

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Santorini (Thira) till Rhodos?

  Färjeresan från Santorini (Thira) till Rhodos tar ungefär 17h 12m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vad kostar färjan från Santorini (Thira) till Rhodos?

  Priserna för färjan mellan Santorini (Thira) - Rhodos varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 108 €.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Santorini (Thira) - Rhodos?

  2 populära färjebolag trafikerar sträckan mellan Santorini (Thira) och Rhodos, dessa är
  • Blue Star Ferries
  • Anek Lines
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Santorini (Thira) - Rhodos?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Santorini (Thira) - Rhodos, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.
 • Kan jag resa utan bil på färjan mellan Santorini (Thira) - Rhodos?

  Ja, mellan Santorini (Thira) - Rhodos kan du resan utan bil med
  • Blue Star Ferries
  • Anek Lines
 • Kan jag ta med bilen på färjan mellan Santorini (Thira) - Rhodos?

  Ja, du kan resa med bil mellan Santorini (Thira) - Rhodos med
  • Blue Star Ferries
  • Anek Lines
 • Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Santorini (Thira) - Rhodos?

  Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
  • Blue Star Ferries
  • Anek Lines
 • Vad är avståndet från Santorini (Thira) till Rhodos?

  Det är uppskattningsvis 168 sjömil mellan Santorini (Thira) och Rhodos.

Så tycker våra kunder om Färjor från Santorini (Thira) till Rhodos

 • "En intressant utflykt"

  Detta var vår 70-års present till svågern.Hans morfar kom från denna ö, men han hade själv aldrig varit här. En mycket trevlig båtresa och två dagar på plats för att söka upp släktingar. Detta lyckades över förväntan och vi fick en mycket god kontakt med folk i Diafani och Olymbos. En mycket trivsam omväxling till det hektiska livet på Rhodos. Nästan ingen trafik och många vandrare av olika nationaliteter. Ett besök på denna ö kan varmt rekommenderas!

  'Prevelis' travelled on Prevelis

  Lӓs mer Läs mindre

Guide till Santorini (Thira)

Santorini, eller Thira för att ge ön sitt officiella namn, är en grekisk ö som ligger i södra Egeiska havet ca 200 km sydost om det grekiska fastlandet. Det är en del av Kykladernas ögrupp och tillsammans med Anafi är det den enda platsen i Europa som har ett varm ökenklimat. Varje besök till Santorini bör innehålla en yachtkryssning till de tre öarna som våldsamt skapats under ett vulkanutbrott under antiken. Öarna kallas Nea Kammeni, Palea Kammeni och Thirassia och deras placering mittemot den västra delen av ön ger besökarna möjlighet att faktiskt se vulkanen och alla dess underverk. Fira, huvudstaden i Santorini, ligger uppe på kanten av en imponerande 260 meter hög klippa, och erbjuder besökarna en imponerande utsikt över vulkanen. Fira stad är full av små vitkalkade hus av traditionell kykladisk arkitektur, kyrkor med blå kupoler och gator fyllda med alla typer av affärer, restauranger, kaféer och barer.

Ön Santorini har två hamnar. Den stora hamnen är Athinios, dit alla färjor och kommersiella båtar anländer. Där finns också den gamla hamnen som oftast används för kryssningsfartyg. Från huvudhamnen, kan färjor tas till Pireus, Rafina och de andra öarna i Kykladerna. Både konventionella och höghastighetsfärjor trafikerar dessa rutter.


Guide till Rhodos

Den grekiska ön Rhodos är den största av alla Dodekanisos och är ett mycket populärt turistmål med mer än 300 soldagar per år. Ön ligger i östra Aegeanb havet och ligger i nordöst om ön Kreta och sydöstra Aten. Rhodos är mycket en semesterö, och erbjuder allt besökarna kunde eventuellt behov för den perfekta grekiska semester, inklusive en ganska vacker kustlinje, massor av kultur och ett mycket livligt nattliv. Rhodos existerar helt oberoende av det grekiska fastlandet och dess gröna interiör är särskilt frodig, kontrasterande kraftigt med det omgivande Egeiska havet och beachfronts. Turister brukar finna huvudstaden i Rhodos ganska fängslande, särskilt inom gamla stan, där enorma medeltida befästningar och vindlande gränder ger stor karaktär. För många är det öns stränder som gör Rhodos perfekt semesterort. I allmänhet är de bästa stränderna tenderar att ligga på den östra kusten och i synnerhet, Lindos står ut som erbjuder en av de bästa sträckor av sand och grus, nära Megali Paralia. Även under högsäsong är det fortfarande möjligt att hitta uncrowded stränder, som tenderar att vara de mindre tillgängliga och ligger bort från vägen, ofta är lite isolerade och mycket avskild.

Rhodos är ansluten med färja med dagliga tjänster till Pireus, genom konventionella och hög hastighet båtar. Under sommarmånaderna Rhodos är också ansluten med resten av de Dodekaneserna öarna, tillsammans med Kreta och Kykladerna.


Santorini (Thira) till Rhodos Tidtabeller för färjor

Färjetider mellan 25/09/2023 och 2023-10-01


Operatör Avgångstid Ankomsttid Restid Seglingsdagar
Blue Star Ferries 01:00 13:10 12 timmar 10 minuter Ons
Blue Star Ferries 01:00 15:25 14 timmar 25 minuter Fre
Blue Star Ferries 01:00 16:25 15 timmar 25 minuter Sön

Ombord på färjorna

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.