Färja från Ayios Kirikos till Kalymnos

Ayios Kirikos Kalymnos-rutten går mellan Ikaria och Dodekanisos och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Dodekanisos Seaways trafikerar den här sträckan upp till 3 gånger per vecka med en restid på runt 2 timmar 30 minuter när Hellenic Seaways servicen kör upp till 1 gånger per vecka med en resetid från 4 tim 30 min.

Det finns totalt 4 linjer att välja på vecka om du vill åka Ayios Kirikos Kalymnos-rutten mellan Ikaria och Dodekanisos. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Ayios Kirikos och Kalymnos

  • Dodekanisos Seaways
    • 3 avgångar per vecka 2 tim 30 min
    • Få pris
  • Hellenic Seaways
    • 1 avgång(ar) per vecka 4 tim 30 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Ayios Kirikos Kalymnos

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Ayios Kirikos Kalymnos-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Ayios Kirikos

Agios Kirykos är en stad och en gammal kommun på ön Ikaria i norra Egeiska havet i Grekland. Ön fick sitt namn från Icarus, son av Daedalus i den grekiska mytologin, som föll i havet i närheten. Det arkeologiska museumet, beläget i byn Kambos, står på en kulle som en gång i tiden var det gamla fortet Oinoe, och ligger precis intill Agia Irini, Ikarias äldsta kyrka. Museumet har över 250 artefakter, såsom neolitiska verktyg, lergods, lerstatyetter, kolumner, mynt och ristade gravstenar.

Ikaria är förbunden till hamnen i Piraeus och Rafina. Du kan också besöka de närliggande cykladiska öarna Syros, Tinos, Mykonos och Andros. Det finns också färjeförbindelser från Ikaria till Rhodos. Restiden till Ikaria med vanlig färja är mellan 7 och 9,5 tim och 5,5-6,5 tim med höghastighetsfärja, bereonde på hur många hamnar färjan stannar vid på vägen.

Guide till Kalymnos

Den grekiska ön Kalymnos ligger mellan Kos och Leros i sydöstra Egeiska havet och tillhör Dodekaneserna ögrupp. Ön har en yta på cirka 110 kvm. Km och är den fjärde största ön i Dodekaneserna. Öns namn brukade vara Kalynda men ändrades till Kalymna och sedan igen till Kalymnos. Ön är också känd som svampön som dykare dyker efter på grund av sin svamp fiske. Huvudstaden i Kalymnos är Pothia där de flesta av invånarna bor. Chora, den näst största staden på ön brukade vara öns huvudstad.

Ett kraftigt imponerande stenigt landskap som en gång uppfattades som en förbannelse av invånarna har visat sig vara en riktig välsignelse för klättring älskare. Hela ön är ett unikt natur klättring område med mer än 1300 klättringsspår av olika svårighetsgrader som ger ett stort utbud av klättring på plattor, stora väggar, överhäng och tufas som passar alla nivåer och stil.

Det finns en frekvent färjetrafik till Pireus Rhodos och övriga Tolvöarna. Det finns också färjelinjer som verkar till Kykladerna Samos och under sommarsäsongen till Chios Mytilini och Thessaloniki.