Pireus till Karpathos färja

Pireus Karpathos rutten ansluter Aten med Dodekanisos och körs för tillfället av 2 rederier. Blue Star Ferries service kör upp till 1 gånger per vecka med en resetid på runt 19 timmar när Anek Lines servicen kör upp till 2 gånger per vecka med en resetid från 17 tim 45 min.

Så det är kombinerat 3 överfarter som erbjuds vecka på Pireus Karpathos rutten mellan Aten och Dodekanisos. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Pireus - Karpathos färjerederier

  • Blue Star Ferries
    • 1 Avgång per vecka 19 tim
    • Få pris
  • Anek Lines
    • 2 Avgångar per vecka 17 tim 45 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Pireus Karpathos

Priserna som visas är de genomsnittliga priserna för enkel resa som våra kunder har betalat. Den vanligaste bokningen på rutten Pireus Karpathos är en bil och 2 passagerare.

Pireus guide

Pireus är en hamnstad i Grekland. Staden ligger på saroniska bukten i regionen Attika i Grekland och är en del av Atens stadsområde med centrala Aten ungefär 12 km från Pireus. Centrala Pireus är inte en plats där besökarna väljer att dröja eftersom det är överbelastat med trafik. Bortom sjöfartskontoren, bankerna och de offentliga byggnaderna, hittar du ett virrvarr av gågator, shoppingremsor och ganska nedgångna områden. Det mest attraktiva kvarteret ligger öster om Zea Marina och turistiska Mikrolimano hamnen, som är kantad med kaféer, restauranger och barer.

Hamnen i Pireus är den viktigaste hamnen i Grekland, den största passagerarhamnen i Europa och den tredje största i världen och är centrum för Greklands sjöfart och basen för sin stora handelsflottan. Anläggningarna i hamnen har nyligen renoverats och kvaliteten på bekvämligheterna har förbättrats avsevärt. Dessa inkluderar bankomater, valutaväxling, restauranger, barer, taxibilar och ett brett utbud av resebyråer som säljer färjbiljetter. Hamnen har färjeöverfarter till Kreta, Kykladerna, Dodekaneserna, den östra delen av Grekland och en stor del av norra och östra Egeiska havet.

Karpathos guide

Den grekiska ön Karpathos den näst största av Dodekaneserna och en av de mest spektakulära i Grekland. Det ligger på den södra sidan av Egeiska havet mellan öarna Rhodos och Kreta. På grund av dess avskilda läge och avstånd till andra grekiska öar Karpathos började först utvecklas under de senaste decennierna. I själva verket har den södra sidan av ön främst utvecklats för turismen medan de centrala och norra delarna av ön har förblivit orörd och äkta med pittoreska byar bort från massturismen. Karpathos är mest känd för sina exotiska stränder med sin gyllene sand och kristallklart vatten. Semester i Karpathos är perfekt för familjer och vandrare eftersom de vandringsleder som korsar ön leder besökarna till fantastiska platser.

Färjor från Karpathos avgår till hamnarna i Pireus Rhodos Heraklion Milos Anafi Sitia Santorini Chalki och Kasos.