Färja från Symi till Kos

Symi Kos-rutten går mellan Dodekanisos och Dodekanisos och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Blue Star Ferries trafikerar den här sträckan upp till 4 gånger per vecka med en restid på runt 2 timmar 5 minuter när Dodekanisos Seaways servicen kör upp till 3 gånger per vecka med en resetid från 1 timme 30 min.

Det finns totalt 7 linjer att välja på vecka om du vill åka Symi Kos-rutten mellan Dodekanisos och Dodekanisos. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Symi och Kos

  • Blue Star Ferries
    • 4 avgångar per vecka 2 tim 5 min
    • Få pris
  • Dodekanisos Seaways
    • 3 avgångar per vecka 1 timme 30 min
    • Få pris

Genomsnittligt pris för Symi Kos

Priserna som visas är vad våra kunder i snitt betalat för en enkelresa. Den vanligaste bokningen på Symi Kos-rutten är för en bil och 2 passagerare.

Guide till Kos

Den grekiska ön Kos ligger i sydöstra Egeiska havet, söder om ön Kalymnos och norr om ön Nisyros. Kos ligger i den gamla Keramiko viken (Kerme Körfezi) eller Kos viken, bara 3 nautiska mil från den turkiska kusten och är den tredje största ön i Dodekaneserna ögrupp. Kos är en av de bästa grekiska öarna för en typisk strandsemester och det var bland de första öarna att gå för massmarknad turism i stor skala med många hotell byggda på stränder längs de långa sandkustlinjer i öster och söder. Den relativt flacka landskapet har bidragit till att göra cykling en mycket populär semesteraktivitet och det finns inget slut på cykeluthyrare och även vissa särskilda cykelvägar mellan de stora hotellen. Förutom nattlivet i staden Kos och en uppsjö av badorter, erbjuderön ön också några av de bästa arkeologiska platser som finns i Medelhavet.

Det finns dagliga turer mellan Kos och Pireus tillsammans med tjänster mellan Kos och resten av Dodekaneserna, öarna i nordöstra Egeiska havet och Turkiet. Resan genom konventionell färja kan ta upp till 13 timmar, beroende på mellanlandningar , och resan med en hög hastighet båt kan ta mellan 5 och 8 timmar.