Sitia
Rhodos
Färjor till Dodekanisos
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur

Färjor från Sitia till Rhodos

Vi erbjuder upp till 1 dagliga avgångar och 2 i veckan mellan Sitia och Rhodos. . Denna sträcka trafikeras av 3 rederier, Anek Lines, Blue Star Ferries & SeaJets. Tidtabeller kan ändras beroende på när under året du ska resa. Använd vårt prisvertyg för att hitta uppdaterade priser och avgångstider för färjor mellan Sitia och Rhodos.

Tidtabeller Sitia till Rhodos

Den tidigaste färjan mellan Sitia och Rhodos avgår vanligtvis från Sitia ca 07:00. I genomsnitt tar en överfart 8h 9m, som snabbast tar rutten ungefär 7h 45m.

Färjepriser mellan Sitia och Rhodos

Priserna på en överfast från Sitia till Rhodos varierar oftast mellan 323kr och 3962kr*. Genomsnittspriset är 1572kr*. De billigaste priserna mellan Sitia och Rhodos är ca 296kr*. Genomsnittspriset för en fotpassagerare är 981kr*. Genomsnittspriset för en bil är 3761kr*.

Priserna varierar beroende på antalet passagerare, fordonstyp samt avgångstid.

Hur långt är det mellan Rhodos och Sitia?

Det är ungefär 164.8 miles (265.2km) eller 143.2 sjömil mellan Sitia och Rhodos.

Kan jag resa med bil mellan Sitia och Rhodos?

Ja, med Anek Lines, Blue Star Ferries, SeaJets kan du resa med bil på sträckan mellan Sitia och Rhodos. Använd vårt prisverktyg för att hitta aktuella priser för att resa med bil mellan Sitia och Rhodos.

Kan jag resa som fotpassagerare mellan Sitia och Rhodos?

Ja, fotpassagerare kan resa med Anek Lines, Blue Star Ferries, SeaJets mellan Sitia och Rhodos.

För mer information, besök vår sida om Färjor från Kreta till Dodekanisos
Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder
Sitia - Rhodes Sammanfattning av rutt
Avgångsland Grekland
Destination Land Grekland
Antal operatörer 3
Operatörer Anek Lines, Blue Star Ferries & SeaJets
Genomsnittligt pris 1632 kr.*
Genomsnittliga avgångar per vecka 2
Genomsnittlig seglingstid 8h 9m
Snabbaste seglingens längd 7h 45m
Första färjan 07:00
Sista färjan 08:00
Avstånd 143 nautiska mil

* Priserna kan komma att ändras, priserna är hämtade från de senaste 30 dagarna, senast uppdaterade 2024-07-02.

De mest populära frågorna

Hur länge tar färjan från Sitia till Rhodos?

Färjeresan från Sitia till Rhodos tar ungefär 7h 15m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.

Vad kostar färjan från Sitia till Rhodos?

Priserna för färjan mellan Sitia - Rhodos varierar beroende på när under året som du reser. Det genomsnittliga priset för denna rutt är 95 €. Priset är exklusive bokningsavgifter.

Vilka rederier trafikerar rutten mellan Sitia - Rhodos?

4 populära färjebolag trafikerar sträckan mellan Sitia och Rhodos, dessa är
 • Anek Lines
 • SeaJets
 • SeaJets
 • Blue Star Ferries

Hur bokar jag färjebiljetter mellan Sitia - Rhodos?

Hos oss hittar du billiga färjor mellan Sitia - Rhodos, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.

Kan jag resa utan bil på färjan mellan Sitia - Rhodos?

Ja, mellan Sitia - Rhodos kan du resan utan bil med
 • Anek Lines
 • SeaJets
 • SeaJets
 • Blue Star Ferries

Kan jag ta med bilen på färjan mellan Sitia - Rhodos?

Ja, du kan resa med bil mellan Sitia - Rhodos med
 • Anek Lines
 • SeaJets
 • SeaJets
 • Blue Star Ferries

Vad är avståndet från Sitia till Rhodos?

Det är uppskattningsvis 143 sjömil mellan Sitia och Rhodos.

Så tycker våra kunder om Färjor från Sitia till Rhodos

 • "En intressant utflykt"

  Detta var vår 70-års present till svågern.Hans morfar kom från denna ö, men han hade själv aldrig varit här. En mycket trevlig båtresa och två dagar på plats för att söka upp släktingar. Detta lyckades över förväntan och vi fick en mycket god kontakt med folk i Diafani och Olymbos. En mycket trivsam omväxling till det hektiska livet på Rhodos. Nästan ingen trafik och många vandrare av olika nationaliteter. Ett besök på denna ö kan varmt rekommenderas!

  'Prevelis' travelled on Prevelis

  Lӓs mer Läs mindre

Guide till Sitia

Sitia är en hamnstad belägen på den grekiska ön Kreta i Egeiska havet. Staden ligger öster om Agios Nikolaos och nordost om Lerapetra och ligger i Kretas hav. Trots att det är en hamnstad, är Sitia inte särskilt väl utvecklad och besöks därför inte av många turister. Staden kan spåra sitt ursprung tillbaka till innan minoisk tid. I närbelägna området Petras, har det vid utgrävningar hittats kvarlevor med anor från slutet av neolitiska perioden, 3000 f.kr. och fortsätter fram till bronsåldern, 3000 - 1050 f.kr. För att stödja dessa fynd, har flera andra Minoiska bosättningar grävts fram på flera andra arkeologiska platser i regionen, såsom Itanos och Mochlos. Staden styrdes senare av venetianarna som använde det som en bas för sina operationer i östra Medelhavet. Under denna period förstördes staden tre gånger: vid en jordbävning 1508, genom piratattack 1538 och sedan igen 1651 av venetianarna själva.

Hamnen vid Sitia ansluter Sitia och östra Kreta med flera andra grekiska öar samt med hamnen i Pireus på det grekiska fastlandet. Staden har också en marina som rymmer mindre fiskebåtar och segelbåtar.


Guide till Rhodos

Den grekiska ön Rhodos är den största av alla Dodekanisos och är ett mycket populärt turistmål med mer än 300 soldagar per år. Ön ligger i östra Aegeanb havet och ligger i nordöst om ön Kreta och sydöstra Aten. Rhodos är mycket en semesterö, och erbjuder allt besökarna kunde eventuellt behov för den perfekta grekiska semester, inklusive en ganska vacker kustlinje, massor av kultur och ett mycket livligt nattliv. Rhodos existerar helt oberoende av det grekiska fastlandet och dess gröna interiör är särskilt frodig, kontrasterande kraftigt med det omgivande Egeiska havet och beachfronts. Turister brukar finna huvudstaden i Rhodos ganska fängslande, särskilt inom gamla stan, där enorma medeltida befästningar och vindlande gränder ger stor karaktär. För många är det öns stränder som gör Rhodos perfekt semesterort. I allmänhet är de bästa stränderna tenderar att ligga på den östra kusten och i synnerhet, Lindos står ut som erbjuder en av de bästa sträckor av sand och grus, nära Megali Paralia. Även under högsäsong är det fortfarande möjligt att hitta uncrowded stränder, som tenderar att vara de mindre tillgängliga och ligger bort från vägen, ofta är lite isolerade och mycket avskild.

Rhodos är ansluten med färja med dagliga tjänster till Pireus, genom konventionella och hög hastighet båtar. Under sommarmånaderna Rhodos är också ansluten med resten av de Dodekaneserna öarna, tillsammans med Kreta och Kykladerna.


Sitia till Rhodos Tidtabeller för färjor

Färjetider mellan 15/07/2024 och 2024-07-21


Operatör Avgångstid Ankomsttid Restid Seglingsdagar
Blue Star Ferries 07:00 14:45 7 timmar 45 minuter Fre
Blue Star Ferries 08:00 16:35 8 timmar 35 minuter Sön

Ombord på färjorna

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.