Färja från Kas till Kastelorizo

Kas Kastelorizo-rutten går mellan Turkiet och Dodekanisos. För tillfället finns det endast ett rederi som trafikerar denna sträcka, Dodecanese Flying Dolphins. Färjor avgår upp till 14 gånger vecka med en resetid på ca 20 minuter.

Färjetrafiken på Kas Kastelorizo-linjen kan variera beroende på säsong. Vi rekommenderar att använda vårt bokningssystem för att få den senaste informationen.

Rederier som åker mellan Kas och Kastelorizo

  • Dodecanese Flying Dolphins
    • 14 avgångar per vecka 20 min
    • Få pris

Guide till Kastelorizo

Den grekiska ön Kastelorizo ligger på den östligaste kant Grekland och är en av de minsta och vackraste öarna i Dodekaneserna ögrupp. Ibland hänvisar till sitt gamla namnet Megisti som har en lång historia som går tillbaka till den tidiga neolitiska eran av ön. Dess gamla namnet varade till medeltiden när riddarna av St John byggde Castello Rosso på rödaktiga klippan ovanför hamnen. Det är med hänvisning till slottet, med sina dubbla väggar och tinnar där av ön har fått sitt namn. Öns välstånd inleddes i slutet av 19-talet tack vare fiske och sjöfart.

Scenic Kastellorizo byn är öns enda befolkade området och har två kvartalen: Pigadia och Chorafia. Det kännetecknas av gatsten gränder och traditionella färggranna herrgårdar med trä balkonger. Pigadia och Chorafia.

Färjor från hamnen ansluta ön till Rhodos Kos Nisyros Pireus Kalymnos Symi och Astypalea.