Panormitis
Symi
Färjor till Dodekanisos
Öppen biljett??

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Öppen biljett?

Öppna biljetter är giltiga i upp till 12 månader från boknings datumet (se biljett villkoren).

Reseuppgifter
Utresa
Tur/Retur

Färja Panormitis Symi

Panormitis Symi-linjen går mellan Dodekanisos och Dodekanisos och trafikeras för tillfället av 3 rederier. Dodekanisos Seaways kör upp till 2 gånger vecka, Sea Dreams 1 gånger per vecka & Anes Ferries kör upp till 7 gånger vecka.

Det är totalt 10 avgångar vecka på sträckan Panormitis Symi mellan Dodekanisos och Dodekanisos ombord 3 olika rederier. Jämför priser och tider nu och hitta resan som passar dig bäst.

Varför använda Direct Ferries?
category
4412 färjerutter och 901 hamnar runt om i världen
category
Över 2,5 miljoner nöjda kunder
category
Vi arrangerar årligen fler än 1,2 miljoner överfarter
category
Vi gör dagligen upp till 1 miljoner prisjämförelser för våra kunder

De mest populära frågorna

 • Hur länge tar färjan från Panormitis till Symi?

  Färjeresan från Panormitis till Symi tar ungefär 40m. Restider kan variera beroende på när under året som du reser, vi rekommenderar att du kollar med rederiet för att vara säker.
 • Vilka rederier trafikerar rutten mellan Panormitis - Symi?

  3 populära färjebolag trafikerar sträckan mellan Panormitis och Symi, dessa är
  • Dodekanisos Seaways
  • Sea Dreams
  • Anes Ferries
 • Hur bokar jag färjebiljetter mellan Panormitis - Symi?

  Hos oss hittar du billiga färjor mellan Panormitis - Symi, kolla in våra erbjudanden för att få tillgång till de lägsta priserna.
 • Kan jag resa utan bil på färjan mellan Panormitis - Symi?

  Ja, mellan Panormitis - Symi kan du resan utan bil med
  • Dodekanisos Seaways
  • Sea Dreams
  • Anes Ferries
 • Kan jag ta med bilen på färjan mellan Panormitis - Symi?

  Ja, du kan resa med bil mellan Panormitis - Symi med
  • Dodekanisos Seaways
  • Sea Dreams
  • Anes Ferries
 • Kan jag resa med ett husdjur på färjan mellan Panormitis - Symi?

  Ja, husdjur är tillåtna ombord på färjan. Du kan behöva ett djurpass eller andra dokument för att få gå ombord. Kontrollera de berörda myndigheternas webbplatser för mer information. Du kan för närvarande resa med ditt husdjur med dessa färjeoperatörer
  • Dodekanisos Seaways
  • Anes Ferries

Guide till Panormitis

Symi, eller Simi, är en grekisk ö som ligger i södra Dodekaneserna, norr om Rhodos och nära kusten i sydvästra Turkiet. Ön är drygt 13 km lång och ca 8 km bred med en yta på cirka 68 kvadratkilometer. Symi är uppdelad i distinkta områden - Yialos är den viktigaste hamnen, Chorio, bokstavligen "by", är den översta staden. Pedi Bay är dalen nedanför Chorio, söder om Yialos, och Nimborios är viken och byn norr om Yialos. Det finns också en liten bosättning på Marathounda och ett större klosterkomplex vid Panormitis.

När du närmar dig hamnen i Symi, kommer du uppleva den överväldigande känslan av att ankomma till den perfekt målade bilden av en scenisk traditionell grekisk by. Besökare förblir förstummade och kan inte ta ögonen från den spektakulära synen. Stränderna på ön är små men rena. Vissa är publika och andra ligger mer avskilt, men alla ger en avkopplande atmosfär. En intressant sevärdhet är klostret Panormitis, på södra sidan av ön. Perfekt för familjer och par, kan Simi besökas för semester eller för en dagsutflykt från Rhodos.

Från hamnen kan färjor tas till Rhodos och många andra grekiska öar.


Guide till Symi

Den grekiska ön Symi ligger i södra Dodekaneserna norr om ön Rhodos och nära kusten i sydvästra Turkiet. ön är drygt 13 km norr till söder och ca 8 km öst till väst med en yta på cirka 70 kvm. Km. Symi är uppdelad i distinkta områden. Yialos är den viktigaste hamnen. Chorio som bokstavligt talat "by" är den översta staden. Pedi Bay är dalen nedanför Chorio söder om Yialos. Nimborios är bukten och avveckling av norr om Yialos. Det finns en liten bosättning på Marathounda och ett större kloster vid Panormitis. Runt ön finns det många gamla kyrkor och kloster som är värda att besöka. Kyrkan Constantinos och Eleni på södra sluttningarna av Vigla längs Panormitis vägen har trädgårdar, terrasser och en väl. här är oftast någon där i sommar. Klostret av ärkeängeln Mikael på Roukouniotis byggdes av riddarna av St John i den 14: e århundradet på ruinerna av en viktig kloster 5th århundradet vilket i sin tur byggdes på resterna av en förkristen tempel. Klostret Sotiris Megalos strax innan vägen ner till Panormitis är mycket pittoresk och har en fantastisk utsikt.


Panormitis till Symi Tidtabeller för färjor

Färjetider mellan 25/09/2023 och 2023-10-01


Operatör Avgångstid Ankomsttid Restid Seglingsdagar
Dodekanisos Seaways 11:30 12:20 50 minuter Sön
Dodekanisos Seaways 12:00 12:50 50 minuter Mån

Kundtjänst

Besök vår kundtjänstsida för att hitta användbar information om att resa med färja, våra vanliga frågor och hur du kontaktar oss för att få hjälp med din bokning.