Färja från Leros till Symi

Leros Symi-rutten går mellan Dodekanisos och Dodekanisos och trafikeras för nuvarande av 2 rederier. Blue Star Ferries trafikerar den här sträckan upp till 1 gånger per vecka med en restid på runt 4 timmar 40 minuter när Dodekanisos Seaways servicen kör upp till 5 gånger per vecka med en resetid från 2 tim 55 min.

Det finns totalt 6 linjer att välja på vecka om du vill åka Leros Symi-rutten mellan Dodekanisos och Dodekanisos. Jämför nu och hitta resan som passar dig bäst.

Rederier som åker mellan Leros och Symi

  • Blue Star Ferries
    • 1 avgång(ar) per vecka 4 tim 40 min
    • Få pris
  • Dodekanisos Seaways
    • 5 avgångar per vecka 2 tim 55 min
    • Få pris

Guide till Leros

Leros är en grekisk ö och utgör en del av Dodekanesernas ögrupp i Egeiska havet och ligger ungefär 200 km från hamnen i Pireus. Leros ligger nära öarna Patmos, Lipsi, Kalymnos, Agia Kyriaki och Farmakos. Leros är en ganska liten ö på 74 kvadratkilometer och har en befolkning på knappt 8.000 invånare som dubbleras under sommaren för att tillgodose besökande turister. De mest populära platserna och stränderna att besöka är Partheni och Blefouti i norr, Gourna, Kokali och Ayia Isidoros på västra sidan av ön och den stora bukten Alinda i centrala östra delen av ön, där Panagias och Crithoni stränder finns. Om du reser längre mot sydost kommer du till den vackra hamnen i Agia Marina som ligger tio minuters promenad från Platanos, i hjärtat av ön.

Restiden från Pireus till ön med färja är cirka 11 timmar. Leros har också dagliga förbindelser med konventionell färja och bärplansbåt till de flesta av de grekiska Dodekaneseöarna som Patmos, Lipsi, Samos, Kos, Rhodos, Symi och Nisyros. Det finns också veckoanslutning till några av öarna i Kykladerna som Syros och Amorgos.