Leros till Symi färja

Leros Symi rutten ansluter Dodekanisos med Dodekanisos och körs för tillfället av 2 rederier. Blue Star Ferries service kör upp till 1 gånger per vecka med en resetid på runt 4 timmar 55 minuter när Dodekanisos Seaways servicen kör upp till 4 gånger per vecka med en resetid från 3 tim.

Så det är kombinerat 5 överfarter som erbjuds vecka på Leros Symi rutten mellan Dodekanisos och Dodekanisos. Jämnför nu och få fram den bästa resan för dig.

Leros - Symi färjerederier

  • Blue Star Ferries
    • 1 Avgång per vecka 4 tim 55 min
    • Få pris
  • Dodekanisos Seaways
    • 4 Avgångar per vecka 3 tim
    • Få pris

Leros guide

Leros är en grekisk ö och utgör en del av Dodekanesernas ögrupp i Egeiska havet och ligger ungefär 200 km från hamnen i Pireus. Leros ligger nära öarna Patmos, Lipsi, Kalymnos, Agia Kyriaki och Farmakos. Leros är en ganska liten ö på 74 kvadratkilometer och har en befolkning på knappt 8.000 invånare som dubbleras under sommaren för att tillgodose besökande turister. De mest populära platserna och stränderna att besöka är Partheni och Blefouti i norr, Gourna, Kokali och Ayia Isidoros på västra sidan av ön och den stora bukten Alinda i centrala östra delen av ön, där Panagias och Crithoni stränder finns. Om du reser längre mot sydost kommer du till den vackra hamnen i Agia Marina som ligger tio minuters promenad från Platanos, i hjärtat av ön.

Restiden från Pireus till ön med färja är cirka 11 timmar. Leros har också dagliga förbindelser med konventionell färja och bärplansbåt till de flesta av de grekiska Dodekaneseöarna som Patmos, Lipsi, Samos, Kos, Rhodos, Symi och Nisyros. Det finns också veckoanslutning till några av öarna i Kykladerna som Syros och Amorgos.